Hoppa till sidans innehåll

Alliansklubbarna gjorde upp om finalplatsen

08 OKT 2017 23:18
Finalen i grundomgången av Svenska cupen V65 i Bouletoftahallen avgjordes i den femte och sista matchen. Fjädern hade vunnit båda tripplarna och QUA två dubblar och i den sista stod det 12-12 när Fjädern avgjorde.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2017 23:25

En riktig rysare med andra ord. Bara att gratulera Fjädern till finalplatsen den 11-12 november i Uppsala. Där får de möta lag från de sju andra distrikten i Sverige.

Fjädern och QUA gick vidare från lördagens gruppspel som tvåor och i semifinalerna ställdes de mot vinnarna i de motsatta grupperna. Fjädern besegrade Smedkulan med 3-1 (sista dubbeln behövde inte slutföras) och QUA vann med 3-2 mot Kärnan. Därmed var det klart för en ren alliansfinal. Starkt jobbat av båda lagen.

För QUA:s V55-lag i Varberg gick det inte lika bra. Tre förluster på lika många möten. Men det var inte fullt så illa som siffrorna antyder. I de två första mötena, mot Club Bonbon från Skövde och Lillens Vänner, stod det och vägde. Efter fyra matcher av fem var det 2-2 i båda. Dessutom var QUA i klar ledning i slutmatcherna, 5-0 respektive 7-2. Tyvärr höll det inte hela vägen. Lite stolpe ut i de avgörande momenten förstörde dagen.

Med finalplatsen utom räckhåll var det svårt att uppbåda entusiasm i det sista mötet med Tyringe, även om inställningen alltid är att försöka vinna. Förlustsiffrorna skrevs till 1-4.

Fjädern hade inget lag i V55-klassen.

Från de tre grupperna som spelades i Varberg gick vinnarna vidare till finalavgörandet i Uppsala. Och det blev Lillens Vänner, La Boule d'Or och Nobel. Ett stort grattis till dem!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info