Hoppa till sidans innehåll

1 400 anmälda till SM-veckan i Vetlanda

14 JUN 2017 11:48
Anmälningstiden till SM har gått ut. SM-generalen och Vetlandaboulens starke man Hilbert Björkdahl meddelar att cirka 1 400 spelare kommer att delta. Tillsammans gör de runt 4 000 starter.
  • Skapad: 14 JUN 2017 11:48

Till detta kommer det förstås en del efteranmälningar. Som jämförelse kan nämnas siffrorna från fjorårets SM i Malmö. Där var det 1 750 deltagare och närmare 5 300 starter. Hilbert är dock fullt nöjd med omfattningen på årets SM och hälsar alla hjärtligt välkomna till Smålandsmetropolen.

Det kommer att finnas 200 banor på området, varav 70 inomhus i bandyhallen, Sapa arena. "20 av dem är kanonsvåra. De ville ha det så från förbundet och även en del spelare har hört av sig och frågat: Det blir väl inte för lätta banor?" Hilbert berättar att en del av parkeringsplatsen har preparerats. "Riktigt hårt underlag med 0.32 singel ovanpå. Men på den fotbollsplan som utnyttjas blir det typ "rullebanor". "Men vi har fyra olika typer av underlag, så det kan bli en rejäl utmaning för många."

Centrecourten finns inomhus i hallen. I Inbjudan står det: "Boule-SM i Vetlanda är det första Boule-SM någonsin som är klimatsäkrat alla eftermiddagar efter gruppspelet." Två tredjedelar av matcherna kommer att spelas utomhus, det mesta av slutspelet inomhus.

När det gäller boendet finns det fortfarande goda möjligheter, även om man inte kan räkna med att få rum i centrala Vetlanda. Men i närliggande Eksjö och Nässjö är utbudet bra. Det är knappt en halvtimmes körning från tävlingsområdet.

Hilbert informerar också om att det finns boende på närmare håll i ett par gamla herrgårdar, bland annat en i Sjöryd en bit utanför Vetlanda. Där kan man hyra ett helt annex för 9 000 kr för hela SM-veckan och där erbjuds sängplatser för 10-15 personer. Han tipsar också om lediga stugor i närheten, som hyrs ut i samband med fiske i en närliggande sjö. Boule på dagen och fiske på kvällen. Varför inte?

De två restauranger som erbjuder lunch på tävlingsområdet kan ta cirka 500 ätande gäster samtidigt. Och för dem som vill ha en bit mat efter avslutat dagsverke finns det en krog "Sexkanten", som serverar wokat och grillat från 16.00 varje dag.

Som vanligt när det gäller stora arrangemang, som bygger på frivilliga arbetsinsatser, är det ett pussel att få ihop. "Vi har ett gäng på sju åtta personer, som jobbar hårt med förberedelser och sedan under veckan är det folk från tre klubbar till som ställer upp. Men det har varit lite trögt."

Något som verkar ha lyckats rejält är arbetet med sponsorer. Enligt uppställningen på hemsidan är det 40-50 företag som lämnar ett bidrag till verksamheten. "Vi har jobbat hårt med den biten och varit väldigt tidigt ute. Vissa har jag ringt tio gånger och fått nej, men vid det elfte samtalet har de ändrat sig. Vi har fått in cirka 90 000 kronor från sponsorer."

Och så var det här med med aktiviteter vid sidan om boulen. Där är det tunnsått. Möjligheter till bad och fiske finns. Två utflykter var planerade till onsdagen, som är en mellandag i SM-spelet, en av dem är inställd... Den lockade med: "Följ med på en förhistorisk resa i Vetlanda kommun."

Den andra som lär bli av är "Följ med på en gruvtur in i Klevaberget." En guide tar med dig på ett äventyr i Kleva gruva. Turen avslutas med korvgrillning. Anmälan till utflykten ska göras senast den 16 juni.

"För barnen kommer det att finnas studsborg, sandlådor och gungor och så blir det en del vattenlekar", säger Hilbert och önskar än en gång alla välkomna till årets SM i Vetlanda den 16-22 juli. 

För mer information om SM klicka här.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info