Hoppa till sidans innehåll
Foto: Birgitta M Anders Tapper

Anders Tappers minne

31 OKT 2019 20:24
20 lag har anmält sig till mixed trippel tävlingen. Vi samlas 8:30 på lördag.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 20:24

Ett fint vandringspris i form av en graverad glasskål finns som förstapris till tävlingen. Anders drabbades som så många andra av Stroke under sin livstid.

Ny forskning har visat att fotbollsspelare har lättare att få Stroke genom de många luftdueller och nickar som deras huvud utsätts för. Hjärnforskning  är oerhört viktigt, därför kommer det att ske en insamling till hjärnfonden under lördagen i Bouletoftahallen.

Hjärnfonden delar varje år ut forskningsbidrag till Parkinson, Huntington, Alzheimers, Epilepsi, Stroke och många andra sjukdomar som drabbar hjärnan.  Neurovetenskap vid svenska universitet och högskolor får bidrag som är så otroligt viktiga.

Jag hade själv en mycket nära vän som drabbades av Stroke och det var fantastisk att följa allt från intensivvård till rehabilitering och den yrkesskicklighet som läkare och annan personal visade. Det är verkligen otroligt att följa hur en trasig hjärna kan reparera sig själv.

Att Anders Tappers minne spelas som mixedtävling för mig att tänka Marianne som var Anders mixedpartner i många SM och DM. Dom skördade många framgångar och segrar på boulebanan. Även Marianne drabbades av Stroke.

 

Välkommen till Bouletoftahallen på lördag och spela riktigt bra boule precis som Anders alltid gjorde. Prisutdelare är Anders dotter Michelle.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info