Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Mitt i centrum ligger boulebanan

Boulebanan i Kumla

02 APR 2020 21:27
Det finns så många fina boulebanor i Sverige. Först ut bland mina favoriter blir Kumla. I Närkes Kumla har kommunen visat att boule ska ha en central plats. Mitt på stadens torg ligger den fina banan.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 21:27

Utanför Sveas café på torget i Kumla ligger stadens boulebana. När man spelar där flockas direkt invånarna för att studera spelet och prata lite. Banans läge gör den perfekt för frukost eller en kopp kaffe medans man spelar.

 

Anpassat för rullstolsbundna       Foto:Bill

Banan är ganska hård och svårspelad. På ena sidan finns en ramp för rullstolsbundna så dom lätt kan ta sig upp på banan. I blomsteraffären intill kan man hyra bouleklot. På kvällen glider fina raggarbilar ut på torget. Skyltarna visar med all tydlighet vilka som prioriteras. Raggarnas bilar är populära i kommunledningen.

 

Fordonstrafik förbjuden men med undantag       Foto:Bill

Besöker man Kumla ska man inte missa Konst på hög. En konstutställning på skoindustrins gamla avfallshög. Fängelset med högriskfångar är ju välkänt med där vill man nog hellre ut än in. Bredvid Några konstgjorda sjöar ligger en underbar restaurang men och en fin och välskött trädgårdsanläggning som levererar färska råvaror till kocken på restaurangen Goda rum. Båda är väl värt ett besök för både den trädgårdsintresserade och gourmeten.

Boulebanan i Kumla väl värd ett besök       Foto:Bill

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info