Hoppa till sidans innehåll

Boulebanor i Falkenberg

01 MAJ 2020 18:29
I serien boulebanor kommer nu en sommarfavorit. I Vallarnas vackra friluftsområde i Falkenberg ligger ett boulecenter. Anläggningen ägs ock sköts av Falkenbergs bouleallians.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2020 18:29

Falkenberg ligger mellan Halmstad och Varberg. Boulebanan ligger nästan som på en ö eftersom floden Ätran gör en U-sväng genom landskapet.  Utebanorna är många och utmanande. Det kan löna sig att plomba. Missa inte den nationella tävlingen sommarfyrlingen i början av sommaren nästa år.

Handikappvänligt och härlig miljö          Foto:Bill

Inomhus är det hårt och svårt på banorna närmast kaffet men lättare längre bort. Kafét är jättetrevligt med gott om sittplatser. Parkeringsplatser finns i massor och flera hotell ligger i närheten och några ger rabatt till tävlingssugna boulespelare. Hermans restaurang är min favorit i staden och ligger på Rådhustorget men det finns många bra och prisvärda restauranger i Falkenberg.

Falken och lax är väl det som Falkenberg är mest känt för. Laxen fiskas med fördel i floden Ätran som rinner genom staden och under den berömda stenbron. Rinner gör också ölet som förknippas med Falkens bryggerier. Den kungliga cykel staden skulle man skämtsamt kunna kalla Falkenberg då det var i denna stad som cykelmärket Monark grundades.

 

Skrea strand har en läcker boulebana bakom sanddynorna       Foto:Bill

Söder om Falkenberg ligger Skrea strand. Stranden har härliga dyner och kritvit sand. En boulebana ligger bakom dynorna om man inte vill lämna stranden. Fortsätt gärna den vackra bilvägen söderut från Skrea strand via Bobergsudde, Grimsholmen, över Bobergs stenbro, Långasand, Ugglarp, Steninge, Särdal till Haverdal strand. Hallands kust är omskriven av både Sven Gillsäter och Alf Hambe.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info