Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson En Gammeldansk är stark

Danmark vann mot SSBF i Bouletoftahallen

17 MAR 2019 19:55
Danmarks lag visade upp både bra skytte och läggspel och tog en komfortabel ledning inför returen till hösten. Danmarks veteraner segrade med 25-38 i första möte mellan SSBF och Danmark.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 19:55

Danskarna visade upp både bra skytte och läggspel och tog en komfortabel ledning på 13 poäng inför returen till hösten. Många möten var oerhört jämna och slutade 12-13 och matcherna to lång tid eftersom det bara togs en eller få poäng åt gången. Det var spel i nästan 12 timmar.

Roger Svensson avsade sig all skuld till eventuell förlust eftersom han inte skötte uttagningen numera utan bara kvaltävlingen. Sydsvenska bouleförbundet hade skaffat nya fina tröjor och bjöd på sedvanlig svensk frukost och lite senare lunch under lördagen.

De danska lagen var som vanligt taggade och förlorade bara en trippel och vann samtliga dubblar i första rundan. Det var mycket trevlig stämning på banan. Bredvid banan sände Kenth några matcher live via Facebook så att även övriga i Sverige och Danmark kunde följa spelet. Detta var helt klart populärt men man saknade aktuell ställning totalt mellan SSBF och Danmark i livesändningen.

Dommaren Lisa Köhalmi såg till att reglerna följdes och efter henne är  Carina Jansson den andra kvinnan som deltagit i den svenska truppen. Danmark har haft flera danskor i sina lag genom åren.

Stort tack till publik och alla som gjorde detta arrangemang så dejligt.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info