Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Alliansens bästa lag i Vårtrippeln blev Quatre Boules trio Matts Lindén, Bill Jakobsson och Sven Jönhede. Tredjeplats i detta tuffa sammanhang imponerar stort.

Alliansens vårtrippel blev en riktig höjdare

19 MAR 2017 19:15
Ska vi skriva det igen? Okej, då: Succé! Alliansens Vårtrippel blev en härlig tillställning med massor av skickliga spelare. Alla bäst var inte oväntat laget bestående av Jessica Johansson och Joachim Andersson, kompletterade med Anders Rubin.
  • Skapad: 19 MAR 2017 19:15

Jessica och Joachim spelar för Coccinelle i Malmö medan Anders representerar Ronneby. I finalen slog de duktiga La Boule d'Or-gänget Fredrik Svensson, Eva Carlsson och Mikael Larsson med klara 13-6.

De senare satte för övrigt stopp för QUA:s bästa lag, Bill Jakobsson, Svens Jönhede och Matts Lindén i semifinalen. Även där var siffrorna 13-6.

Tyvärr hamnade "våra gubbar" i stort underläge direkt och låg under med 0-7 innan upphämtningen kunde påbörjas. Sven som tidigare under dagen agerat försteläggare med stor pondus, fick en liten svacka. Likaså började Matts tappa skyttet, varför det gjordes lite rockader i laget. Bill gick in som försteläggare och Sven som skytt. Det blev något bättre, men riktigt nära var det aldrig, därtill var LBO-gänget alltför stabilt. Eva Carlsson imponerade med säkert skytte rakt igenom.

Ändå imponerande att gå så långt i denna tuffa tävling. De blev tvåa i gruppspelet efter två klara vinster och en knapp förlust. I åttondelen mötte de Björn Andersson, Anders Neroth och Lennart Törnblom från Smedkulan i Arlöv och vann stort, 13-2.

Det blev betydligt jämnare i kvarten där de ställdes mot Kärnans trio Yngve Evaldsson, Gert Olsson och Fredrik Swenson. Underläge i stort sett hela matchen, men vid 9-12 hände det saker. Matts gick in och gjorde en carreau och la därefter in sista kulan som betydde fyra poäng och klart för semifinal. 

De andra tre lagen från Quatre Boule nådde tyvärr inte A-slutspel. I B-slutspelets åttondel lottades två QUA lag ihop. Här lyckades Anders Tapper, Tommy Ljungkvist och undertecknad besegra Ronny Björkman, Christer Larsson och Klas Nilsson (13-7). Sedan blev det tyvärr tack och adjö i kvarten mot LBO:s Palle Olsen, Pia Wirentoft-Lindberg och Lynn Ljungberg.

Det återstående QUA-laget Leif Ljungsryd, Roland Bengtsson och Michael Nilsson fick ge sig i åttondelen mot mixade laget Jerry Käsper, Jan Hansson (Nobel) och Karl-Erik Svensson, Trelleborg.

B-finalen vanns av Roger Svensson, Thomas L Johansson och Iwe Krüger, vilka representerar Ronneby BC, 13-8 mot Palle Olsens LBO-lag.

Hela 32 lag, 96 spelare, deltog i tävlingen. Som arrangör var det skönt att höra alla berömmande ord för organisation och genomförande. Det enda negativa var att vissa emellanåt fick lite för lång väntetid mellan matcherna. Men om man inte vill tidsbegränsa matcherna är detta svårt att undvika. 

För att tjäna in tid lät vi alla matcher i gruppspel och åttondel börja på 2-2. Och tur var väl det eftersom sista klotet i tävlingen kastades iväg vid 20.15-tiden (A-finalen). I B-slutspelet gick det något snabbare. Där var det slut cirka en timme tidigare.

Stort beröm till tävlingsledaren Gunilla Lundström från Trelleborg, som visade sig vara mycket stresstålig, klartänkt och snabb i sitt agerande. Hon höll ihop det hela på ett föredömligt sätt och gjorde jobbet med ett leende på läpparna.

Tack också till Sydsvenska bouleförbundets ordförande Lisa Köhalmi, som uppmuntrat och gett goda råd i planeringen av den här tävlingen.

Och sist, men inte minst, tack till alla er som ställde upp på ett föredömligt sätt i kök och kafé. Utan er hade det blivit pannkaka av alltihop, nej förresten, inte ens det. Bertil Lampell förtjänar också ett omnämnande. Han tackade ja direkt till att vara mätdomare under dagen och därmed avlasta huvuddomaren Stefan Andersson.

Nästa stora tävling i Quatre Boules regi blir inte förrän den 16 september då vi bjuder in till Malmö Open, en trippel med två tävlingsklasser, öppen och V65. Men redan nästa söndag (26 mars) är ni välkomna till MBA:s Söndagsboulen, den sista för säsongen. Boulespel med fika, tre lottade omgångar tiokronorsspel.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info