Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Bra jobbat, grabbar! Björn Hansson och Ronny Andersson från Fjädern i Vellinge tog sig till final i Björnspelen i Åstorp, bland 20 deltagande lag i V65-klassen.

Alliansklubbarna visade lejonklon i Björnspelen

23 SEP 2017 23:07
Vinnare i V55-klassen: Jaime Higa (QUA) och Jonny Patron (Kärnan). Tvåa i V65-klassen: Ronny Andersson och Björn Hansson från Fjädern. Och slutligen, vinnare i B-finalen (V65): Anders Tapper och undertecknad (QUA).
  • Uppdaterad: 23 SEP 2017 23:56

Alliansklubbarna, Quatre Boule och Fjädern, höll sig väl framme under Björnspelen i Åstorp. Jaime och Jonny inledde i stor stil med tre klara vinster (13-6, 13-4 och 13-5), men sedan kom en något oväntad förlust i fjärde omgången mot Ronnie Andersson och Marianne Ohlsson från Kulltorp.

I den avslutande rundan i denna enkelserie fanns det tre lag med chans på slutsegern. De övriga var Gert Olsson/Christer Swenson (Kärnan) och Lynn Ljungberg/Palle Olsen (La Boule d'Or). Jaime och Jonny vann mot LBO-duon och Kärnans gäng föll mot Lena Boye/Thorbjörn Hanson (Tyringe) och då var saken klar.

Segerfacit låter som följer: Fem matcher, fyra vinster, åtta poäng och plus 23 i klotdifferens. Därefter kom tre lag med tre vinster och sex poäng. Gert och Christer tvåa före Lynn och Palle på något bättre klotdifferens.

Grattis till Jaime och Jonny, som nu spelade sin andra turnering tillsammans! 

Samarbete som fungerar. Jaime Higa och Jonny Patron vann V55-klassen i Björnspelen. Tyvärr var det bara sex lag som deltog i tävlingen som avgjordes med en enkelserie. Foto: Dennis Paulsson

 

Ett annat stort glädjeämne för alliansen var Ronny Andersson och Björn Hansson som slog sig fram till final i V65. Där mötte de sina övermän i form av Christer Pettersson och Ivan Brouer från hemmaklubben Åstorp. Slutresultatet skrevs till 13-9. "Det var mycket tillfälligheter som avgjorde", säger Ronny, men i nästa andetag lägger han till: "De var jämnare än vi och värda segern".

Men vid ställningen 9-6 kunde det tagit en annan vändning. Ronny hade möjligheten att skjuta för en femma, men missade och därmed blev det bara en etta. Som så ofta är det små marginaler som avgör.

Ronny och Björn gick obesegrade genom gruppspelets tre matcher och slog i semifinalen ut Per-Erik Holst (Lillens Vänner) och Göran Göransson (Åstorp).

 

Anders Tapper och Dennis Paulsson fick denna gång nöja sig med seger i B-slutspelet. Foto: Jaime Higa

 

Slutligen några rader om Anders Tapper och eder spelande skribent. Två vinster av tre i gruppspelet räckte inte för avancemang till A-slutspelet. Vi föll på två poängs sämre klotdifferens.

Revanschen i B-slutspelet var grundlig, tre lätta vinster med avslutande 13-0 i finalen mot Fjäderns Barbro Hansson och Gunnel Hansson, som dessförinnan slagit ut Clas och Carina Janson (La Boule d'Or) i semi.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info