Hoppa till sidans innehåll

"Allianslaget" tog för sig på andra sidan sundet

28 AUG 2017 19:34
Ib Christensen, Ronny Andersson och Björn Hansson tog turen över sundet och spelade i København Åben. Det gjorde de alldeles rätt i. Trion från alliansklubbarna Quatre Boule (Ib) och Fjädern slog sig fram till en tredjeplats i B-slutspelet.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2017 22:24

Vinst i första poolmatchen och förlust i den andra innebar avancemang till B-slutspel. Där gick de lätt vidare till kvartsfinal efter bra spel från alla tre. Ib som läggare, Björn i mitten och Ronny som skytt.

I kvarten stötte de på starkt motstånd i form av Nobelgrabbarna Marcus Jönsson, Henrik Fajerson och Simon Hogeman. "Då var jag bergis på att vi skulle åka ut, tänkte att det blir lagom för att hinna hem och se MFF-Göteborg", säger Ib. Men så blev det inte. "Vi nötte på och spelade tajt och så hade vi en del tur också." Hur som helst så togs segern med klara 13-6. 

Samma siffror fast i omvänd ordning blev det i semifinalen mot ett skickligt danskt lag. "Ja, där räckte vi inte till, de var faktiskt riktigt bra, särskilt deras mittspelare som hade otroligt fina lägg."

Detta var andra året som Ib, Björn och Ronny gick långt i København Åben. I fjor nådde de kvartsfinal och i år semi. Då är målet för nästa år ganska givet.

Vi säger grattis till årets resultat och lycka till med finaljakten 2018!

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info