Hoppa till sidans innehåll
Foto: Birgitta M Anders Tapper

Anders Tapper har lämnat oss

04 JUL 2019 10:41
Det finns många spelare och vänner som alla har en egen historia som de delar med Anders, alla dessa berättelser låter sig inte fångas och beskrivas här. Minnena är många och saknaden är stor.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2019 10:41

Den 7 juni 2019 nåddes boulevärlden av att Anders Tapper hade lämnat oss. Anders lämnar många spår och minnen hos många människor runt om i Sverige och även utanför landets gränser. Anders var en fantastisk boulespelare med ett minst lika fantastiskt humör. Det finns många spelare och vänner som alla har en egen historia som de delar med Anders, alla dessa berättelser låter sig inte fångas och beskrivas här. Minnena är många och saknaden är stor.

Anders har som spelare haft stora framgångar i Nordiska Mästerskapen, Svenska Mästerskapen, Svenska cupen, landskamps matcher och landslagkval samt distriktsmästerskap etc.  Anders har spelat i många olika konstellationer med ett otal antal medspelare och lika många motspelare. Anders kom mot alla odds tillbaka och gjorde stora spelarprestationer även efter sin första stroke och blev återigen en spelare på hög nivå.

Anders har under sin tid bidragit oerhört med sin insats för boulens utveckling och framtid, både lokalt och nationellt bla har han varit utsedd som veteranansvarig i Svenska Bouleförbundet. Vidare har Anders haft många olika styrelseuppdrag. Anders satt i Malmö Korpens styrelse för boulesektionen i tio år och har varit ordförande för Malmö Bouleallians och Quatre  Boule. Anders tillsammans med dåvarande ordförande för Nobel Petanque startade den oerhört populära tävlingen i Malmö som benämndes  Örestad Open. I denna tävling deltog såväl licensierade spelare som amatörer, sponsorer och politiker, tävlingen var i många år väldigt uppskattad. Anders har också en stor del i sponsringen till boulen i Malmö genom sina otaliga kontakter och sitt stora engagemang.

Sammanfattningsvis kan man säga att Anders alltid brunnit för boulen och ja, velat ha sina ideér genomförda, men vi kan konstatera att mycket aldrig skulle ha blivit något utan honom.

Tack Anders, vi alla vänner och spelare i boule Sverige saknar dig, men vi lovar att vi möts igen och vi kommer inte att ge någon seger till dig utan kamp, för sådan var du, du gav aldrig upp och kom alltid igen.

Dina boulevänner

Skribent: Dina boulevänner
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info