Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Ska hallen stängas för gott? Risken finns om inte fler engagerar sig i arbetet för att behålla den. Ett upprop till alla medlemmar i alliansens föreningar: Kom till MBA:s extra stämma måndag den 9 april kl 17.30!

Att vara eller inte vara - det är frågan för MBA

25 MAR 2018 23:09
Vid MBA:s extra stämma måndag den 9 april kommer allt att ställas på sin spets. Ska alliansen upplösas och ska Bouletoftahallen stängas? Eller lyckas vi hitta en lösning i sista stund, precis som vi gjorde i fjor när Ninette Hansson blev ordförande?
  • Uppdaterad: 01 APR 2018 10:47

När Malmö Bouleallians höll sitt ordinarie årsmöte den 22 mars dök endast 14 medlemmar upp, runt 10-15 procent av det totala antalet medlemmar i alliansens föreningar.

Den dåliga uppslutningen fick stora konsekvenser: Ninette tog tillbaka sitt ja till omval på ett år som ordförande och valde i stället att avgå. Den tilltänkte efterträdaren Kenth Svensson vill inte ta över med tanke på den skriande brist på engagemang många medlemmar uppvisar. Och då gäller det inte bara den aktuella kvällen utan mer generellt.

Självklart är det viktigt för förtroendevalda att känna stöd och uppbackning från medlemmarna. Då blir man motiverad att arbeta för allas bästa. Likaså är det ett absolut krav i en ideell förening att alla som kan ska hjälpas åt för att hålla verksamheten igång.

Så, nästa måndag är det upp till bevis igen! Alla vill ju ha kvar Bouletoftahallen som tränings- och tävlingslokal. Visa gärna det, inte bara i ord utan också i handling. 

På grund av den extra stämman kommer Bouletoftahallen att stänga redan 14.30 den 9 april. Det blir alltså ingen träning för Fjäderns medlemmar denna kväll. 

I kallelsen till extrastämman skriver styrelsen att mötet ska besluta om eventuell stängning av Bouletoftahallen och ev upplösning av Malmö Bouleallians. Låt oss gemensamt förhindra detta!

Någon måste ta på sig rollen som ordförande. Det ska också väljas en revisor och två suppleanter till revisorn. Valberedningen bestående av Roland Bengtsson, QUA, Tommy Andersson, Fjädern och Tommy Lindell, PRO Konsulten tar tacksamt emot förslag på kandidater. Föreslå gärna er själva!

Alliansen måste troligen ha fler medlemsföreningar för att överleva på sikt och bli mindre sårbara. Med ett bredare underlag blir det givetvis lättare att arbeta. Det ligger nära till hands att åter fråga de andra föreningarna som tränar i hallen vad de kan bidra med. La Boule d'Or, Coccinelle, Nobel m fl: Vi behöver hjälp från er!

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info