Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Gullvivorna pryder boulebanan vid Bouletoftahallen

Boulebanor vid Bouletoftahallen och många andra i Malmö

19 APR 2020 12:00
I serien boulebanor får Malmö en stor del men det beror också på att mängden boulebanor är stort. Kommunen, klubbarna, koloniområdena och fastighetsägare har anlagt fina banor i kommunen.
  • Uppdaterad: 19 APR 2020 12:00

Bouletoftahallens utebanor används flitigt för seriespel, DM och lanslagskval. Banorna är småluriga och ger bra träning. Här tränar också några klubbar i veckorna och de klubbar som tillhör Malmö bouleallians, MBA har nyckel och tillgång till toalett i hallen. På våren kommer Karin och rensar i rabatten och det är hon som får denna boulebana att blomma upp.

Karin krattar rabatten och sköter blommorna      Foto:Bill

 

Koloniområdena har boule som en stor del i sin idrottsverksamhet. Kolonierna möts inbördes i Malmö koloniserie men de flesta har även egna serier. Elinelund-Mossängen (ELMO), Almåsa, Kölnan, Jägershill och Ärtholmen har alla fina boulebanor och tävlar flitigt. Koloniserien och kolonicupen startade 1995.

På Ärtholmens koloniområde har boende tillgång till ringar och poängtavlor. Foto:Bill

Många fastigheter har anlagt boulebanor. Viktoria Park nära kalkbrottet är exempel på en fin bana men som bara kan utnyttjas av boende på området eller gäster. På Mellanheden finns undertecknads favorit i Mellanhedsparken. En fint anlagd bana nära hemmet och med många intresserade. MKBs fritidsförening spelar boule två gånger i veckan och ibland är det seriematch mot andra bostadsföreningar.

 

Mellanhedens boulebana i buskagen vid lekplatsen    Foto:Bill

 

Det finns mängder av boulebanor i Malmö och boulebar har ju banor på drottningtorget. Ofta finns sittplatser och bord i närheten av boulebanan. Toalett saknas och möjlighet att låna klot är ofta minimal.
Privata boulebanor på tomter blit allt vanligare.

Nylagd bana när Lorensborg       Foto:Bill

Kommuns lista över boulebanor är imponerande. För spontant spel finns följande banor
Almtorget, Bergdala, Bouletoftahallen, Bunkeflostrand, Cronhielmsparken, Fosieborgsparken, Grevens Park, Gröndal, Grönalundsparken, GöingeplaN, Hamnplan, Hantverkarparken, Hermodsdalsparken, Husiegård, Hämplingeplan, Höjaparken, Hyllie Kohagen (sarg saknas), Kastanjegårdsparken, Kirsebergstorget, Kryddgårdsparken, Kullavången, Limhamns torg (saknar sarg), Lyckesholmsparken, Linnéplatsen, Nydalaparken, Persborgsparken (saknar sarg), Pildammsparken,Remonthagen (saknar sarg), Trollängen, Segevång, Sofieholmsparken (saknar sarg), Velanderparken, Västra Stadion Parken (saknar sarg), Videdalsparken och Öresundsparken. På Oxie IP finns en bokningsbar boulebana.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info