Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Två vinnare. Kristina Wiik och Leif Ljungsryd från Quatre Boule fick dela på segern i Lördagsboulen.

Delad glädje är dubbel glädje - grattis till segern!

03 FEB 2018 23:21
Kristina Wiik och Leif Ljungsryd - så heter vinnarna i Lördagsboulen. De två delade på segern i dag med 3 vinster och plus 22 i klotdifferens. Grattis till er båda!
  • Uppdaterad: 05 FEB 2018 19:59

Det var 29 spelare som samlades i Bouletoftahallen under lördagen. Hela sju av dem fick ihop tre segrar. Tyvärr hade vi bara sex priser. Marianne Lilja Nilsson som hamnade utanför prislistan med 3 vinster och plus 16 får nöja sig med detta omnämnande och erkännande.

De övriga fyra i topp heter Bertil Lampell (3 +20), Klas Nilsson och Ronny Björkman (3 +19) och Daniel Persson (3 +17).

Men det viktigaste i detta sammanhang är förstås att vi träffas och har trevligt tillsammans. Och i det avseendet kan vi alla känna oss som vinnare.

Ju mer vi är tillsammans... Gemensam fika efter två omgångars spel. Vid det främre bordet sitter Tommy Ljungkvist, Johnny Strömberg, Klas Nilsson, Bertil Lampell och Lisbeth Källström.

 

Undertecknad hade denna gång hjälp av Lilian Karlsson med köksbestyren. När man ser henne i aktion kan man tro att hon sysslat med smörgåsberedning och kaffekokande i hela sitt liv. Och det är inte helt fel. Lilian var under många år anställd på konditori Hollandia i Malmö.

Takterna därifrån sitter fortfarande i, även om utbudet på detta anrika kondis mest bestod och består av bakelser och delikata kakor.  

Lilian hann också med att delta i spelet denna lördag, som ersättare för Palle Olsen i sista omgången. Det blev visserligen en knapp förlust, men skyttet med de för tillfället inlånade kloten satt riktigt bra.

Lilian Karlsson kopplar av en stund i sällskap med Bert Anderberg.

 

Nästa gång vi träffas på Lördagsboulen blir den 24 februari. Och säsongsavslutning har vi den 24 mars. Men som ni vet så är det massor av aktiviteter i hallen nästan alla dagar. Varje måndag och torsdag spelar vi 10-kronors med början strax efter 10.00.

På onsdagarna har PRO sitt seriespel, som pågår fram till den 4 april, med slutspel onsdagen därpå. Måndagskvällar har Fjädern sin träning och tisdag-onsdagskvällar är det medlemmarna i QUA som håller igång.

Samtidigt med dessa klubbar har vi besökare från Coccinelle, La Boule d'Or, Nobel, Trelleborg m fl. Alla är lika välkomna, även de som inte är medlemmar i någon klubb. Öppettiderna är måndag-torsdag 9.30-15.30, samt kvällstid måndag-onsdag 17.30-21.00.

Nytt för i år, på försök, ger vi också medlemmar i alliansens föreningar möjlighet att träna under helgerna fredag-söndag. Det gäller de som har årskort eller rabattkort. Det är bara att ta kontakt med någon av personerna som finns med på nyckellistan som är uppsatt på MBA:s anslagstavla i hallen.

Den som kvitterar ut nycklarna är ansvarig för verksamheten så länge man är i hallen; larma av och på, göra i ordning banorna efter sig och städa toaletterna och meddela ordförande Ninette Hansson, via sms eller mejl, viken tid man haft hallen och vilka som varit där.

Vi kan väl slå ett slag också för aktiviterna under sportlovet, vecka 8, den 19-22 februari. MBA bjuder in alla barn och ungdomar från grundskolorna i Malmö. De som kommer får en kort introduktion i boulesporten, med instruktioner om grunderna i spelet. Det hela avslutas med en match eller miniturnering med pris till vinnarna.

Sedan förflyttar vi oss från banorna i hallen till borden i kaféet och bjuder alla deltagare på pannkakor, med sylt och kanske en klick grädde. Till det serveras läsk.

Som ni förstår så behöver vi hjälp med instruktörer och extra förstärkning i köket. Om ni har möjlighet att ställa upp kan ni meddela någon i MBA:s styrelse eller skicka ett mejl till undertecknad så snart som möjligt. 

 

Blir jag kortare om jag äter lillen? Eller är det ett av Pippi Långstrumps krumelurpiller? "Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur" (försent, Robban). Närmare två meter långe Robert Bergman Carter är nog född rolig. Man har åtminstone aldrig tråkigt i hans sällskap. 

Maria Quick koncentrerar sig inför ett av sina lägg. Till vänster står Gert Dahlskog och till synes inspekterar sina klot.

Klas Nilsson och Lisbeth Källström är framme vid anslagstavlan och skriver upp resultatet från en nyss avslutad match.

Gustav Österberg från Smedkulan gör tummen upp efter en av sina två segrar.

Gissele Christensen har spelat sina klot och väntar på nästa runda. I bakgrunden Lilian Karlsson, Marianne Lilja Nilsson och Rajinder Mahajan.

Lite skoj och lite allvar. Gun Dahlskog bjuder på en härlig pose när fotografen närmar sig med kameran. Eva Ösi och Maria Quick är mer intresserade av spelet.

...och så tittade Picasso in och gjorde en av sina berömda tavlor: Boulespelaren.

 

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info