Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Fyra prisade QUA-spelare. Den helröda finalen vanns av Christer Larsson och Ronny Björkman, som slog klubbkamraterna Klas Nilsson och Tommy Ljungkvist med 13-9 i finalen.

Delad glädje är dubbelglädje - heja QUA!

27 MAJ 2017 23:59
Två QUA-lag i finalen och för andra året i rad hyllar vi Christer Larsson och Ronny Björkman som DM-vinnare i V65-dubbeln! Stort grattis också till motståndarna Klas Nilsson och Tommy Ljungkvist som verkligen bjöd upp till kamp.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2017 00:16

Tommy stod beredd med sitt sista klot, men när han var på väg mot ringen kom domare med nestämda steg i samma riktning. Klas hade nämligen sparkat till och flyttat ringen ur sitt läge och därmed var återstående klot för laget förverkade. Det hade kanske inte gått att göra något ändå, men nu fick Tommy inte ens försöka.

Men det var inte där matchen egentligen avgjordes. Redan vid ställningen 3-3 kom rycket som grundlade segern. När Klas och Tommy tappade alla sina lägg, tog motståndarna chansen till 100 procent. Gjorde ett paket, tog alltså alla sex poängen, och stack iväg till 9-3. 

Det jämnade till sig igen och det började blir lite nerv i matchen. Men 6-9 blev 6-10 och 6-12 innan Klas-Tommy fixade en trea och satte press på nytt. När dessutom Tommy hade lagt in en pärla vid lillen kändes det ovisst igen. Resten vet ni.

Starka insatser av båda lagen och det var härligt att se rött och enbart rött i finalen. En stor dag för Quatre Boule.

Fjäderns damer Barbro Hansson och Gunnel Hansson nådde kvartsfinal, men var chanslösa när de ställdes mot Klas och Tommy. QUA-laget rann iväg till 8-0, innan Fjädern reducerade till 1-8 och via en fempoängare till 6-10. Mer spännande än så blev det inte, 13-6.

På söndagen avslutas DM i Malmö med tripplarna. Spelstart kl 9.00.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info