Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dansk Pétanque Forbund Här är de tre danska lag som kvalade in till veteranmötet med Sydsverige den 24 mars: Niels Vogensen, 
Pierre Tassone, 
Jan Hansen och 
Dennis Madsen/Maria Hansen, Angel Jimeno Martinez, 
Doris Erlandsen och Gerard Primiterra samt Henry Larsen, Lars Schæfer, 
Jesper Sele och 
Per Olsen.

Det kan bli kval till danskmötena - nästa år

17 MAR 2018 06:56
Det finns många som vill ha kval till det sydsvenska lag som ställer upp i danskmötena som spelas två gånger om året. 2019 kan det bli verklighet. Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte avgör frågan i helgen.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2018 07:04

Det är Torsten Lagerkvist i Tyringe som lagt en motion i ärendet och förbundets distriktsstyrelse uttalar sig positivt och rekommenderar mötet att bifalla motionen.

Om mötet bestämmer att kval ska införas blir det först nästa år, eftersom "Planeringen för 2018 års landskampsutbyte är redan lagd".

De tre senaste åren har danskarna vunnit samtliga sex möten. Dessförinnan radade det sydsvenska laget upp segrarna. Det är troligen Danmarks satsning på uttagningar via kval som gjort skillnaden. Varje år bjuds landets alla veteraner in. Årets kval är nyligen avgjort. De tre bästa lagen (fyra spelare i varje) ska representera Danmark.

2018 års första möte avgörs på svensk mark den 24 mars (nästa lördag). Detta arrangemang brukar hållas i Bouletoftahallen. Kan bli så även i år, men det är ännu inte bestämt. Returen spelas i Danmark, preliminärt i början av oktober.

Läs Torsten Lagerkvists motion och distriktsstyrelsens yttrande.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info