Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Härligt mycket folk i rörelse. 50 deltagare är det näst bästa vi haft i Lördagsboulen. På bilden har Gissele Christensen, Quatre Boule (t h), just kastat ut ett klot och vid sidan om henne följer Oscar Bergman, West Wind (Landskrona) sitt klot på väg mot lillen.

Folkfest när MBA drog igång det nya bouleåret

07 JAN 2018 00:09
Vilken härlig start på det nya bouleåret! En välfylld Bouletoftahall med 50 deltagare i tiokronorsspelet. Glada miner och stämningen på topp. På tal om topp så var det han i hatten, Terje Nordborg, som lyckades styra kloten bäst denna Trettondag.
  • Skapad: 07 JAN 2018 00:09

Terje Nordborg, Quatre Boule, fick till det ordentligt i Lördagsboulen. Vann 10-kronorsspelet efter tre klara segrar. Bakom sig i resultatlistan hade han 49 andra deltagare! Kenth Svensson var den som delade ut priserna.
-----
Vi säger ett stort grattis till Terje som hör hemma i Quatre Boule. Han vann sina tre matcher och fick ihop klotdifferensen plus 29. Men det var med knapp marginal han höll undan för Yngve Evaldsson, Kärnan och Bertil Lampell, QUA. De båda delade andraplatsen med 3 plus 28.

De i sin tur var fyra pinnar före Peter Hirsch, som är en flitig spelare i Pildammsparken, 3 plus 24. Och på femteplatsen var det delad glädje mellan Lena Christel Hansen, som bor i Landskrona, men har licensen i Sundsvall och Johnny Strömberg, QUA, 3 plus 21.

Ytterligare två spelare vann sina tre matcher. Även de förtjänar att uppmärksammas: Benny Andersson (3 plus 19) och Johnny Persson (3 plus 16), båda från QUA. Tyvärr hade vi bara sex priser att dela ut, så de två fick nöja sig med äran.

Så kan det gå - de fick dela på plats nummer två. Yngve Evaldsson och Bertil Lampell.

Peter Hirsch är en mycket skicklig läggare. Den goda egenskapen lade grunden till en fin fjärdeplats.

Två glada femtepristagare. Lena Christel Hansen och Johnny Strömberg.

 

Det var en härlig känsla att stå på "kommandobryggan" (plattformen på trappan in till kaféet) och blicka ut över de många deltagarna. Många gamla bekanta, men också en del nya ansikten. En skön blandning av lirare som älskar gemenskapen med likasinnade. 

Denna lördag dansade vi också ut julen med en julgransplundring. Choklad och godispåsar lottades ut i fikapausen. Johnny Patron, Kärnan, föredrog att inte vara med vid utlottningen och ovan nämnde Benny Andersson, avstod sitt pris när han drogs som vinnare av en chokladask, till glädje för en annan deltagare.

Kenth Svensson tog en välförtjänt paus från sysslorna i köket.

 

Det var Kenth Svensson och undertecknad som ledde aktiviteterna denna dag. Det mesta flöt på som det skulle. Från beredande av smörgåsar på morgonkvisten till prsiutdelningen framåt 14-tiden. Det var bara en mindre felaktighet i listan över lottningen som skapade lite oreda, men det var snabbt ordnat.

Många frågade när vi skulla ha Lördagsboulen nästa gång. De fick svaret att det ännu inte är bestämt, men att det troligen blir i början av februari. Det beslutas den här veckan och framåt helgen kan ni läsa om det på våra hemsidor, malmobouleallians.se och quatreboule.se. Att det inte blir förrän i februari beror på att vi har tre andra arrangemang i hallen denna månad. Nästa lördag är det hallsvenskan och lördagen den 20:e har vi Bouletoftadubbeln och lördagen därpå är det Svenska cupen för damer (grundomgång).

Men vi ser verkligen fram emot att få träffa er igen under de trivsamma former som kännetecknar Lördagsboulen.

Det går bra att skåla med Coca och kaffe. Det bevisas av Bengt Liljekvist, Henrik Jakobsson och Johnny Strömberg.

Lilian Karlsson, ny medlem i Quatre Boule, och Kristina Wiik från samma klubb.

Martin Lampell får också vara med på ett hörn.

 Lisbeth Källström och Michael Uppström från QUA.

Marianne Lilja Nilsson ser till så att lyktstolpen står stadigt. Bertil Lampell, lysande för dagen, i bakgrunden.

Björn Hansson, Fjädern, Rajinder Mahajan och Lisbeth Källström involverade i en trippel.

...och på bänken har vi Christer Svensson, som kopplade av i sällskap med Bouletoftahallens meste åskådare, Bert Anderberg, vid sin sida.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info