Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Birgitta Morau i Quatre Boule hade med sig bemanningslistor och försökte få medlemmarna att sätta upp sig för ett eller flera pass i kaféet. I kretsen runt henne står t v Christer Larsson, ordförande i QUA, därefter, skymd, Ronny Björkman, Christer Svensson och Rune Elisson. I bakgrunder skymtar (sittande) Kenth Svensson, ordförande i MBA.

Fortsatt tufft för MBA - ingen anställd till kaféet

28 SEP 2018 14:04
Det är en ständig kamp för överlevnad. Hyran ska betalas och kaféet ska bemannas. Malmö Bouleallians har en tuff tid framför sig. MBA:s ordförande Kenth Svensson arbetar intensivt för att för att hålla igång och utveckla verksamheten.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2018 14:04

Varje månad ska 28 000 kronor betalas in i hyra till Stadsfastigheter. Med det treårsavtal som nu löper med Fritidsförvaltningen fick vi första året bidrag som motsvarade halva hyran. Den andelen sjunker succesivt. Nu när vi gått in på det andra året är vi nere på 45 procent och tredje året blir det 35. Avtalet löper ut i juni 2020.

Vid MBA:s informationsmöte på torsdagen berättade Kenth att han några timmar tidigare haft besök av två representanter för Fritidsförvaltningen. De hade inte spenderbyxorna på sig. Något guldregn över MBA och Bouletoftahallen är inte att vänta. 

Att FF skulle gå in och täcka kostnaden för en anställd uteslöts helt. Och några ytterligare verksamhetsbidrag efter de tre avtalade åren verkar inte heller aktuellt. Men Kenth hävdar bestämt: "När det gäller förhandlingarna med Fritidsförvaltningen är sista ordet inte sagt än".

Att MBA själv skulle bekosta en anställd är inget ekonomiskt hållbart alternativ. "Även om vi anställer någon med kostnadsbidrag på 75 procent hamnar vi på en kostnad på cirka 10 000 per månad när man räknar in de sociala avgifterna".

Därmed är det upp till medlemmarna i alliansens tre föreningar att sköta den löpande verksamheten i hallen, där bemanningen av kaféet är särskilt arbetskrävande. Och enligt avtalet med FF ska kaféet vara öppet under Bouletoftahallens öppettider, alltså dagtid 9.30-15.30, måndag till torsdag och kvällstid 18.00-21.00, måndag till onsdag. Dessutom är försäljningen i kaféet en mycket viktig inkomstkälla för alliansen. 

Tyvärr är viljan att ställa upp och ta ett eller flera arbetspass i kaféet mycket låg. Det blir ett fåtal eldsjälar som tar ett större ansvar och lägger ner tid och energi för att få det hela att flyta. Inte hållbart i längden.

Ljuspunkterna på mötet var få. Tävlingsverksamheten är en sådan. Kenth nämnde kommande arrangemang i hallen, Hallsvenskan 13 oktober, Allianstrippeln 10 november och Lördagsboulen 24 november och 15 december.

Dessutom tillkommer den nya tävlingen Bouletoftaspelen, en serie som ska spelas varannan torsdag kväll. Intresset verkar stort, även om anmälningarna just nu bara omfattar nio lag. Kenth ser helst att det blir åtminstone hälften av det ursprungligen tänkta, det vill säga cirka 15 av 30.

Jonas Jacobsson, som via Postens Kamratklubb håller i "korpspelet" i Pildammsparken tog till orda och lovade att skicka ut inbjudan till samtliga de lag som deltog i sommarens parkspel. Det kan ge ett rejält tillskott i antalet lag.

Enligt Kenth är Lisa Köhalmi, ordförande i Sydsvenska Bouleförbundet, positiv till arrangemanget. "Ja, hon tycker det är en bra idé".

Ett annat sätt att få in pengar är via sponsorer, vars antal nu uppgår till noll. De som har idéer på det området eller förslag på andra möjligheter att dra in pengar är välkomna att anmäla sig till den så kallade marknadsgruppen. Den uppmaningen riktades även till medlemmar i föreningar utanför alliansen. I första hand de som tränar i Bouletoftahallen.

Arbetet med att arrangera After work fortsätter. Kenth presenterade ett informationsblad som ska skickas ut till företag. Erbjudandet gäller ett boulepaket som kan köpas från 250 kr/person, vid minst tio deltagare.

Det efterlystes också andra aktiviteter som kan ordnas i hallen. Då föreslogs bland annat dart, dans och musik. Fantasin har inga gränser, det är bara verkligheten som ställer till det ibland.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info