Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill På övre raden: Robert Ulfsson, Diego Rizzi, Jessica Johansson och Joakim Andersson vinnare av Fyrlingen 2020

Fyrlingen i Borås 2020

06 JAN 2020 21:13
Detta är en otroligt rolig tävling i vintermörkret. Jag rekommenderar alla att spela den och jag förstår nu varför den är så populär och varför det är svårt att få en plats i huvudturneringen.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2020 21:13

Det är otroligt häftigt att träffa alla boulespelare från hela Sverige under så trevliga former. Detta kryddas med alla skandinaviska- , europeiska- och afrikanska lag. Som om detta inte var nog kommer någon av de största världsstjärnorna. Denna gång var det Diego Rizzi, världens bästa boulespelare som kom och tävlade.

Själv studerade jag Diegos lille utkast. En typ av utkast med bakåtskruv som får kulan att stanna närmare nerslaget. Diegos lille kast stannade inom en halvmeter. På Youtube kan man se hur detta går till https://www.youtube.com/watch?v=68Yl61puqdU

 

Sedan är Diego självklart bra på att skjuta och lägga. Jessica Johansson visade också otroligt hög kvalitet med tanke på hur lite hon spelar numera. Att dessa två tillsammans med stabila läggare som Jocke och Robert vinner huvudturneringen är inte förvånande.

 

Alla veteraner borde anmäla sig till den nationella V55 trippel turneringen på fredagen. Här får man möta Sveriges bästa lag men också en del landslag från norra Europa. Denna turnering blir inte fulltecknad så alla kan vara med.

 

Borås är en charmig småstad med bra restauranger och bra billiga hotell. Det blir naturligtvis en kostnad om man som vi är med alla dagar. Hotellet kostade ca 1500:- för tre nätter, Bilresa 200:-, Anmälningsavgifter 400:- och restaurangbesök ca 1500:- så man kan räkan med en kostnad på ca 4000:- per person.

 

När det gäller den sportsliga sidan så får man många matcher. Minst tre matcher på fredagen, 4-6 matcher på lördagen och minst två matcher på Söndagen. Båda tävlingarna har A,B, C och D slutspel och vill man spela mer så går det bra i dubblarna på fredag kväll. I Huvudturneringen spelar laget en trippel och sedan två dubblar i varje möte. När man är klar finns det alltid bra boulematcher att titta på. För underteckna som gick till finalerna blev det mycket spel och lite tittande.

 

Detta är andra året för mig i Borås och jag rekommenderar detta varmt för alla som vill utvecklas som boulespelare men också för den sociala underbara atmosfären. Stor tack till alla i klubben, Club boule la Pomme de Pin Toarpsdal, ni gör detta  extra roligt med er glädje och ert stora engagemang. Mer kan man läsa på Fyrlingens hemsida,  https://fyrlingenpetanque.se.

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info