Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Halmstad Petank är ett av fyra topplag i den jämna division 1 södra för den öppna klassen. Som synes var det gott om folk på banorna utanför Bouletoftahallen i Malmö.

Häftig helg när 37 lag gjorde upp om poängen

18 JUN 2018 16:38
Det var fullt ös på Bouletoftahallens utebanor i Malmö i helgen. Hela 37 lag i fem olika divisioner gjorde upp om poängen i seriespelets första sammandrag.
  • Skapad: 18 JUN 2018 16:38

Det var fullt ös på Bouletoftahallens utebanor i Malmö i helgen. Hela 37 lag i fem olika divisioner gjorde upp om poängen i seriespelets första sammandrag.

Det handlade om förbundsserierna div 1 och 2 södra öppen samt div 1 södra veteran. Dessutom spelades södra distriktets div 3 och 4 öppen. Totalt fanns det cirka 270 spelare på plats! Trångt på banorna, men samtidigt väldigt folkligt och gemytligt.

Lördagens behagliga väder slog om till något sämre under natten till söndagen och morgonen, då banorna fick en välbehövlig dusch via ett passerande regnområde.

Lite regn skadar inte. Tvärtom var det riktigt efterlängtat och välbehövligt efter den långa torkan vi dragits med. Foto: Dennis Paulsson

 

I de två öppna klasserna, div 1 och 2, var det oerhört jämnt, vilken en titt i tabellerna avslöjar. I ettan är det bara en poäng som skiljer mellan ledande Ödenäs IF från Alingsås, som har sju poäng efter de fem inledande mötena och fjärdeplacerade Nobel Petanque (Malmö) på sex. Däremellan hittar vi göteborgarna D.E. La Boule (7) och Halmstad Petank (6). 

Le Petit Boule (Laholm) och Åstorps Björnboulare lyckades bara skrapa ihop två poäng vardera i helgen och lär få göra upp om vem som ska undvika sjätteplatsen, som innebär direkt nedflyttning.

Ödenäs slutade tvåa i div 1 norra i fjol och kvalade om en plats till elitserien. De var nära att lyckas. Det blev en fjärdeplats bara en poäng bakom Club Boule Bonbon från Skövde och BK Strand (Hjo) som båda tog steget upp. Det verkar som västgötarna siktar högt även i år. Halmstad och Le Petit Boule var också med i kvalserien. Slutade femma respektive sexa där.

Det blir spännande nästa sammandrag 11-12 augusti när returerna spelas och denna sexlags-serie avgörs. Den helgen inleds med möte mellan ettan Ödenäs och tvåan D.E. La Boule. De senare har revansch att utkräva efter 0-4-förlusten i lördags.

Vinnaren i serien går direkt upp, tvåan och trean kvalar om uppflyttning, medan fyran och femman kvalar för att hålla sig kvar.

 Vi nämnde i inledningen att även div 2 södra är en öppen historia. Här är det fem lag av sex som tillhör toppgruppen (!). Kulknappen från Varberg leder på sex poäng, samma som tvåan Växjö och trean Tyringe BG, med Hällesåker (Mölndal) och Gothenburg Boule Bangers jagande bakom med fem pinnar. Kulltorp från Ängelholm har hamnat på sladden med en tvåa i poängkolumnen. 

Sex lag i serien även här och minst lika nervpirrande. För upp-och nedflyttning gäller samma premisser som för div 1.

I veteranernas div 1 södra har vi åtminstone en klar ledare. Det är Trelleborgs BK som skapat en liten lucka till övriga. Fem raka vinster har gett ett försprång på tre poäng ned till tvåan Le Petit BK på sju poäng. Därefter följer BS Smedkulan (Burlöv utanför Malmö) och Tyringe BG. I botten återfinns Kulknappen Varberg och Vallås BK (Halmstad).

Vinnaren kvalar till elitserien medan femman och sexan flyttas ned till distriktsseriens div 2. Tvåan, trean och fyran stannar kvar i ettan.

 

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info