Hoppa till sidans innehåll

I Bouletoftaspelen är alla vinnare

20 FEB 2020 22:14
Bouletoftaspelen är ett lyckat koncept. De aktuella Torsdagarna har fyllt boulehallen med boulespelare. Några åker hem med fina prispengar och andra med ett utvecklat och bättre boulespel.
  • Skapad: 20 FEB 2020 22:14

I den tävlingen kan man få mäta sig med Sveriges elitspelare i  klasserna öppen-, dam och veteran.  I tävlingen blandas den sociala  sidan av boule med hårda matcher. Vi är nog många som önskar att det kommer tillbaka 2020/2021. Stort tack till alla inblandade i organisationen. Resultaten kommer säkert förmedlas via denna sida när all matcher spelas färdigt.

Bouletofta är ju en ordvits med ordet boule och platsen Bulltofta. Bulltofta är mest känt för att vara Malmös flygplats och kanske främst på grund av Flygkapningen 1972.

Det var tre kroater från högerextrema Ustasa som tog gisslan på ett flygplan från Göteborg och krävde 7 kroaters frigivning. De sju kroaterna satt i svenskt fängelse för mordet på Jugoslaviska ambassadören i Sverige och ockupationen av Jugoslaviens konsulat i Göteborg. Kaparna och fångarna släppte gisslan men åkte med besättningen till Spanien för att få politisk asyl.

Franco  vägrade lämna ut brottslingarna till Sverige utan dömde dem i Spanien. Miro Baresic som mördat Jugoslaviens ambassadör benådades och blev livvakt åt presidenten och diktatorn Alfredo Stroessner i Paraguay. Han reste runt på den amerikanska kontinenten som karatemästare under falskt namn men CIA hittade honom i USA och utlämna honom till Sverige 1979.

Under fängelsevistelsen i Sverige gifte han sig med en kroatisk kvinna och fick barn. Efter frigivningen deltog han i det kroatiska självständighetskriget och stupade i strid 1992, 40 år gammal. En staty hyllar Miro Baresic och avtäcktes 2016 i byn Drage i Kroatien.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info