Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Håkan Paaske och Bill Jakobsson var två av de tolv spelare som fixade segern i danskmötet 2018.

Inget snack - sydsvenska laget var bara bäst!

25 MAR 2018 04:41
Äntligen! Efter sex raka förluster fick det sydsvenska laget revansch på danskarna i veterankampen. Segern var klar på ett tidigt stadium sedan hemmaspelarna inlett mötet i överlägsen stil. Slutresultatet blev 39-24.
  • Skapad: 25 MAR 2018 04:41

I första omgången skrevs siffrorna till 14-7 efter vinst i två tripplar (av tre) och fyra dubblar (av sex). Ännu bättre blev det i andra, då sydsvenskarna vann med 17-4 via vinst i tre tripplar och fyra dubblar.

Med ställningen 31-11 behövdes det bara en matchvinst i tredje rundan för att bärga slutsegern. Den kom direkt. QUA:s trio Tommy Karlsson, Leif Ljungsryd och Palle Olsen fixade sin trippel utan större besvär. Sedan var det bara att spela av resterande matcher.

Uppdelning av 12-mannatruppen i klubblag om fyra spelare gick verkligen hem. Det märktes att de var komfortabla med varandra när de agerade i matcherna. Det behövdes inte så mycket tugg, alla visste vad som skulle göras och alla litade på varandra. Det var skönt att se. 

Detta koncept var ett succédrag av elitansvarige lagledaren Roger Svensson. Väl genomtänkt. På frågan om den här truppen får förnyat förtroende i returen i Danmark svarade han lite undflyende diplomatiskt: "Ja, säkert en del av dem".

Roger såg åtminstone märkbart nöjd ut när segern var klar. Efter sex raka förluster och en del kritik mot uttagningarna de senaste åren var resultatet och spelet säkert en stor lättnad. 

Roger Svensson ansvarade för och ledde det sydsvenska laget, men fick även rycka in som mätdomare.

 

Till nästa års vänskapsutbyte har Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte bestämt att det ska arrangeras kval. Alla 55-or i hela regionen (Skåne och Blekinge) får chansen. Därmed kommer uppmärksamheten och intresset för tävlingen att öka påtagligt. Det finns absolut inget att förlora på att införa ett kval.

Men först ska vi avverka ett returmöte i Danmark till hösten, preliminärt den 1 oktober. Kanske med samma upställning som i dag. Några större förändringar lär inte ske.

Här de tolv som gjorde det: Håkan Paaske, Bill Jakobsson, Yngve Evaldsson och Christer Lilja från Kärnan, P-O Larsson, Claus Sjöholm, Lars Cato och Matts Lindén (Lillens Vänner) och Leif Ljungsryd, Tommy Karlsson, Palle Olsen och Michael Uppström (Quatre Boule).

Vandringspriset tog vägen över sundet...

Danskarna hade inte så mycket att glädjas åt denna dag. Räkna med att de laddar om för en gruvlig revansch i returen på hemmaplan till hösten.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info