Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Vilken härlig profil han är Jaime Higa. Han tröttar inte ut oss med sin närvaro på träningarna, men han har ett kunnande som både räcker och blir över. Ibland blir han ändå överglänst. I dag var det "omöjlige" Jonny Patron som blev för svår.

Jaime spelade hem QUA:s första medalj

26 MAJ 2017 22:45
Jaime Higa är en välkänd profil på tävlingsbanorna. Är ofta med och plockar hem priser och medaljer i turneringarna. DM i singel i dag var inget undantag. Men även denna QUA-stjärna har sina övermän. En av dem syns i bakgrunden.
  • Skapad: 26 MAJ 2017 22:45

Visst känner ni igen Jonny Patron? Han har grusat mångas förhoppningar genom åren. I dag stoppade han dittills obesegrade Jaime i semfinalen i V55-klassen och vann sedan mycket enkelt finalen mot klubbkamraten i Kärnan, Roland Bengtsson.

Jaime, för dagen utrustad med nya svarta Obut-klot, imponerade stort i gruppspelet. Kloten för övrigt inköpta och levererade på morgonen av - Jonny Patron. Det var bara tio deltagare anmälda i V55-klassen, därför valde man gruppspel i stället för pool.

Med fyra klara vinster var Jaime ohotad etta i sin grupp. Slog där bland andra Roland Bengtsson, som slutade tvåa. Den andra gruppen togs hem av Clas Janson, La Boule d'Or före Jonny. Roland gjorde en riktig toppmatch mot Clas i semi. Det räckte till en knapp seger. Därmed blev det alltså grupptvåorna som gjorde upp i finalen.

Terje Nordborg deltog också i V55-klassen. Han hade oturen att hamna i "dödens grupp". Där återfanns också Jonny P, Clas J, Torbjörn Hansson, Tyringe och Jerry Käsper, Nobel. Terje kämpade väl och lyckades åtminstone få till en seger. Den kom redan i första matchen mot Torbjörn.

Vi gratulerar Jaime till tredjeplatsen, som delades med Clas. Den senare var för övrigt den ende av medaljörerna i klassen som stannade kvar till prisutdelningen.

Leif Svensson, som representerar Ronneby visade sig vara bäst i V65-klassen. I finalen besegrade han Ivan Brouer från Åstorp med 13-11. Dessförinnan hade han vunnit klart mot duktiga Inger Löfgren, Kärnan.

Den öppna klassen ägdes av Coccinelles Joachim Andersson. Han var helt outstanding. Slog William Silfverberg med 13-5 i en välspelad final.

I damernas final var det ytterst jämnt mellan rutinerade och mycket meriterade Eva Carlsson och Åstorps Malin Kallbro. De följdes åt i poängen med ett litet plus för Malin. När hon ledde med 12-10, lyckades emellertid Eva pricka in en trea och avgöra matchen.

På juniorsidan var det bara Tyringe i final. Noel Franzén vann mot Eliaz Nilsson.

På lördagen handlar det om dubbelspel. Då är det många som ska samsas om banorna. Hella 111 lag är anmälda, 222 spelare på 30 banor. 

Spelstart 9.00 på Bouletoftahallens utebanor.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info