Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Tre glada pristagare med vinnaren Inge Nilsson i mitten omgiven av tvåan Rajinder Mahajan och trean Christer Larsson.

Lördagsboulen är igång - se bilder från premiären!

12 NOV 2017 02:50
Äntligen var det dags igen för den populära Lördagsboulen. 31 spelsugna deltagare hade letat sig ut till Bouletoftahallen för att möta likasinnade.
  • Skapad: 12 NOV 2017 02:50

Det är betydligt färre än genomsnittet för förra säsongen, men det beror troligen på att fyra av klubbarna i regionen var upptagna med spel på annat håll, närmare bestämt slutspelet i Svenska cupen i Uppsala. Vi vet att många av dem annars brukar vara med på vårt lilla lördagsnöje.

Men de som var på plats verkade åtminstone trivas. Det var yngre och äldre, elitspelare och mindre rutinerade, tidigare gäster, men också flera förstagångsbesökare. Det är den här mixen som är så skön. Alla kan träffas och ha roligt.

Och stämningen var som vanligt mycket god. "Köksmästaren" Christer Svensson från Quatre Boule bidrog starkt till den. I dag överraskade han gästerna med riktigt läckra smörgåsar som alternativ till den vanliga frallan med ost och korv (som dock inte är att förakta).

Dessutom är han en glädjespridare med sina riktigt dåliga (alltså bra) vitsar. Det hela ramades denna gång in med njutbar 60-talsmusik och en och annan svensktoppslåt. Få se om värdarna nästa gång (25/11), Roland Bengtsson och Christer Larsson kan matcha detta framgångsrecept.

Undertecknad höll i lördagens arrangemang och kunde presentera den glada nyheten att avtalet med Fritidsförvaltningen/fritidsnämnden ligger klart för undertecknande. Malmö Bouleallians ordförande Ninette Hansson har gjort ett jättejobb i förhandlingarna, biträdd av kassören Kjerstin Andersson och understödd av den övriga styrelsen. Hon fick också mycket välförtjänta applåder för sina insatser.

Mer om detta avtal kommer ni att få läsa om inom kort här på hemsidan.

Spelet i går fick en vinnare i form av Inge Nilsson, som briljerade med tre segrar och den fina klotdifferensen plus 30. Därefter följde Rajinder Mahajan på 3 +26 och Christer Larsson 3 +24. Ytterligare tre spelare fick ihop tre segrar och det var Johnny Strömberg, Yngve Evaldsson och Tommy Ljungkvist.

Väl mött nästa gång, den 25 november! Se inbjudan.

Rajinder Mahajan, Nobel, och MBA:s ordförande Ninette Hansson verkade trivas bra tillsammans. Ninette berättade att det var första gången hon rörde boulekloten, sedan hon tog över ledarskapet i alliansen. Det har ju varit lite annat att stå i...

Yngve Evaldsson är en ofta sedd gäst på Lördagsboulen. Alltid lika sympatisk, även om motståndarna givetvis kan uppfatta honom annorlunda när han jämt och ständigt ska skjuta bort deras fint placerade klot.

Christer Larsson, Johnny Persson och Klas Nilsson är på gång.

Bertil Lampell avvaktar tålmodigt utfallet av nästa kast.                                              

 

 Banansvarige Ib Christensen och QUA:s ordförande Roland Bengtsson har koll på läget.

Jaime Higa koncentrerar sig inför ett av sina lägg.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info