Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson En avgående och en tillträdande ordförande. Ninette Hansson lämnar uppdraget och Kenth Svensson tar över.

MBA:s nye ordförande: "Jag ska jaga er allihopa"

10 APR 2018 03:20
Kenth Svensson från Quatre Boule är ny ordförande i Malmö Bouleallians. Valberedningens kandidat valdes med acklamation, alltså enhälligt, utan omröstning. Ninette Hansson blev avtackad och hyllades för sina insatser under det gångna året.
  • Uppdaterad: 10 APR 2018 10:19

Hela 50 personer fanns på plats i Bouletoftahallen när MBA höll sin extrastämma. Drygt 30 av dem kom från föreningar i alliansen. De val som stod på dagordningen var snabbt avklarade. Kenth Svensson tackade ja och valdes in som ordförande för ett år.

Han gjorde klart för alla att det är hårt arbete som gäller även framöver. Och han kräver att alla ska hjälpa till. Kenth tog en runda framför auditoriet och pekade uppfordrande ut mot medlemmarna och sa: "Jag ska jaga er allihopa! Dig! och Dig! och Dig! och Dig!" Budskapet gick fram. Ingen ska kunna smita undan det gemensamma ansvar vi har för alliansen och driften av hallen.

Nästa punkt gällde val av revisor för en tid av två år. Även här gick mötet på valberedningens förslag; Einar Liljeqvist röstades in. Två revisorssuppleanter valdes in på ett år vardera, Ulf Ståleker och Lynn Ljungberg. I den ordningen, vilket Lynn var noga med att påpeka.

Sydsvenska Bouleförbundet var representerat av dess ordförande Lisa Köhalmi och vice ordförande Roger Svensson. De vill givetvis veta hur det ligger till med alliansen och hallen med tanke på framtida arrangemang. De fick lugnande besked. Verksamheten ska fortsätta och förhoppningsvis utvecklas ytterligare under de närmaste åren. 

Oj, så mycket folk. Cirka 50 personer deltog på MBA:s extrastämma i går kväll.

 

Efter de snabbt avklarade valen blev det tid över för en allmän diskussion och information om det som varit och det som kommer. Pengarna var som vanligt i blickpunkten, liksom utökade öppettider och bemanning i kafé och hall. I den senare frågan trodde Ninette att en eventuell anställd förmodligen inte kan bli verklighet förrän runt årskiftet. Diskussioner pågår med Arbetsförmedlingen.

MBA:s kassör Kjerstin Andersson fyllde i med uppgiften att en heltidsanställd kostar cirka 40 000 i månaden och att de bidrag vi kan få uppgår till 4 000. Ninette nämnde att det finns olika lönebidragsanställningar och att vi måste förhandla med Fritidsförvaltningen så att de eventuellt kan backa oss när det gäller lönekostnaden. Och det lär behövas. Kostnaden för hyra och anställd skulle annars landa på närmare 65 000 - i månaden! En orimlig börda att bära. 

Robert Bergman Carter föreslog att man ska öka tillgängligheten, ha öppet i hallen på helgerna med kaféet stängt så att det inte behöver bemannas och utrusta besökarna med nyckeltaggar, så att de lätt kan ta sig in och spela. "Vi måste kunna lita på varandra", tyckte han, och fick en del gillande och applåder. 

Ninette kontrade med att vi inte får ha ett taggsystem eftersom byggnaden är kulturmärkt. Och att någon ändå måste ta ansvar för verksamheten under den tid hallen är öppen.

Till det kan läggas att det redan nu är svårt att uppfylla de åtaganden vi gjort, med bemanning måndag till torsdag. Men Robert är ändå rätt ute med sina idéer. I avtalet med Fritidsförvaltningen står det att MBA succesivt ska arbeta för att öka öppettiderna för allmänheten även på helgerna. Sedan är frågan bara hur det ska gå till.

Blommor och blader och delikatesser i en trälåda. Det är Ninette väl värd och mycket mer därtill. Det gångna året har varit en tuff kamp för överlevnad, både alliansens och Bouletoftahallens. Givetvis har hon haft hjälp av ett antal människor runt omkring sig, men utan hennes driv och förhandlingsförmåga hade det aldrig gått vägen. Så, tack för en fantastisk insats och ett utomordentligt väl genomfört jobb, Ninette!  Grunden är lagd, Kenth, nu kan du träda fram och bygga vidare med hjälp av dina många kamrater i alliansens föreningar. 

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info