Hoppa till sidans innehåll

Mycket MBA på QUA:s medlemsmöte

31 AUG 2017 15:10
Även på QUA:s medlemsmöte i går handlade det mycket om MBA och Bouletoftahallen. Ninette Hansson, ordförande i MBA och medlem i QUA, redogjorde för läget och betonade att det är viktigare än någonsin att alliansföreningarnas medlemmar ställer upp.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2017 15:12

Trots det positiva mötet med Fritidsförvaltningen och Stadsfastigheter den 22 august kvarstår faktum att verksamheten bygger på ideella krafter. En halvering av hyran i fem år, om den går igenom, är givetvis en oerhörd lättnad och chans till en nystart. Men utan medlemmarnas engagemang står vi oss slätt.

Ninette uppmanade därför alla att ta sitt ansvar för MBA och hallen. Dessutom upprepade hon sitt ultimatum: Om inte medlemmarna visar sin vilja att medverka kommer hon att avgå som ordförande.

Till hösten när inomhussäsongen börjar (18 september) kommer den verkliga prövningen. Då ska varje förening (QUA, Fjädern och PRO), ta hand om verksamheten på dagtid måndag till onsdag (eller torsdag) var tredje vecka.

Fritidsförvaltningen ska medverka till att vi kan få bemanning dagtid i kaféet utan lönekostnad för MBA, men om det lyckas blir det troligen inte förrän nästa år. Fram till dess är det vi som ska göra jobbet.

MBA:s styrelse har också gjort upp schema för städrutiner och kallat till städdag nu på söndag den 3 september. Intresset från medlemmarna i allansföreningarna har varit näst intill obefintligt, men på gårdagens möte fick vi glädjande nog ihop fem personer som är redo att delta. Nu förväntar vi oss att Fjädern och PRO också tar sitt ansvar. Fjäderns ordförande Tommy Andersson kommer att leda arbetet.

Innan vi lämnar temat MBA och hallen vill vi påminna om alliansens extra årsmöte onsdag den 6 september kl 18.30. Läs igenom handlingarna som finns under fliken "Föreningen/Årsmöten, kallelser, protokoll, handlingar" på Malmö Bouleallians hemsida, malmobouleallians.se

Resterande del av mötet tog upp tävlingar som Quatre Boule är med och arrangerar eller deltar i. Det som ligger närmast är seriespelet i Bouletoftahallen den 9-10 september. Här behövs det mer folk till kaféet och grillen. Bemanningen ska delas av alla tre föreningarna. 

Veteranlaget som vann div 1 södra åker till Linköping för att spela kval till elitserien samma helg. Trupperna till både seriespel och kval hittar ni under fliken "UK informerar".

Lördag den 16 september avgörs QUA:s tävling Malmö Open. Denna ska bemannas av föreningens medlemmar. Hittills har ingen erbjudit sig. Ordförande Roland Bengtsson sa att ingen i klubben borde få anmäla sig till spel innan bemanningen är klar.

Svenska cupens grundomgång (V55) spelas den 7-8 oktober på tre orter i Sverige (Varberg, Uppsala och Luleå) och finalen är förlagd till Uppsala den 11-12 november.  QUA kommer att ställa upp i både V55-0ch V65-klassen. Startavgiften för att delta är 1 500 kr/lag. UK Michael Uppström tar ut spelarna inom kort. Spelplatsen för V65-klassens grundomgång är ännu inte bestämd, finalen går i Uppsala.

För boendet i Varberg, dit vi anmäler V55-laget, har Birgitta Morau bokat plats på vandrahemmet i fästningen. Christer Larsson tog upp alternativet Apelvikens camping, där man kan hyra bra utrustade stugor till mycket låga priser. Styrelsen har bestämt att det blir endast en övernattning, vilket innebär att vi får börja första tävlingsdagen med två timmars bilresa. 

Birgitta Morau berättade att rum har reserverats till SM 2018 i Karlstad, på två olika hotell, Good Morning och Best Western Gustaf Fröding. Good Morning är det något billigare alternativet, 995 för dubbelrum och 895 för enkel. Best Western tar 1 175 kr för en dubbel.

Under punkten "Övrigt" tog Christian Holm upp frågan om en satsning på ungdomar. Han vill att klubben ska anstränga sig för att locka fler ungdomar till verksamheten. Styrelsen tog tacksamt emot förslaget.

Till slut konstaterar vi att Roland Bengtsson avstår från sitt uppdrag som suppleant till Sven Jönhede i MBA:s styrelse. Han ersätts av Kenth Svensson.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info