Hoppa till sidans innehåll

Nästa SM går till Istanboule

30 JUL 2019 08:43
Det är i Jönköping nästa sommar som SM avgörs. Den anrika klubben med det fyndiga namnet ”I stan boule ” finns här sedan 1989.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2019 08:43

Istanboules Fymanna och Lukas minner för 6-mannalag är stora fina tävlingar som samlar gräddan av boulespelare i södra Sverige. Dessa spelas i den fina boulehallen i Hovlätt på Barsätragatan22, lite söder om köpingen. Hallen som egenligen består av två boulehallar rymmer både, läktare, fik och sällskapsrum. Det är ändå inte här som SM kommer att spelas.

SM kommer troligtvis spelas på parkeringsplatserna utanför Jönköpings Högskola. Ett tunt lager grus kommer som vanligt läggas på asfalten. I närhet kommer även finalbanorna ligga vid en av stadens berömda gymnasieskolor. Allt detta ligger centralt i Jönköping. Jönköpings högskola kallar sig Jönköping University men saknar universitetsstatus.

 Jönköping ligger vid Vättern södra strand och är första stoppet med mat för de som tar sig an det 300 km långa Vätternrundan. Här serveras då köttbullar med potatismos och tas emot tacksamt av alla trötta cyklister. De behöver ordentligt med energi för efter Jönköping väntar de långa, branta backarna mot Bankeryd. Där det är så vanligt att bryta loppet och ta bussen hem.

 År 1284 fick denna gränsort till Danmark stadsprivilegier av den berömda Magnus Ladelås. I Jönköpings historia finns både Tattarkravaller, munkar och tändsticksfabriker. I komunen ingår sedan 1971 Huskvarna som är känt för sina motorcyklar. I Jönköping finns också en av SM i Linköpings stora vinnare, Janne Johansson.

Janne vann singel, dubbel och trippel i V55 klassen. Han spelar numera för Skövde klubben Club la boule de Trix med andra elitsatsande boulespelare från södra Sverige t ex Thomas Callderyd, Hannu Kolehmainen och Jörgen Strende. Dessa tre var högst delaktiga i detta årets SM framgångar i Linköping.

För skånes del blev det ett lyckat SM för Tyringe boulegetingar som tack var sina unga duktiga boulespelare blev 2:a i klubbligan. Jessica och Jocke från malmöklubben la Coccinelle hade också ett lyckat SM. Jessica vann singel i öppen klass och visar återigen att hon är lika bra som alla pojkar. Kärnan från Helsingborg tog både silver och brons i skytte för V55.

Nu får vi vänta tills nästa SM i slutet av Juli 2020.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info