Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Kasta loss i hallen! I morgon ses vi på Lördagsboulen, som drar igång strax efter 10.00. Vi räknar med att vara färdiga cirka 13.30-14.00. Mycket välkomna!

Nu kör vi igen - välkomna till Lördagsboulen!

24 NOV 2017 18:23
Det sjuder av aktivitet i hallen. Är det inte boulespelarnas kastande så är det hantverkarnas bankade. Och den här mixen får vi stå ut med ett par veckor till. Men i morgon är det Lördagsboule för hela slanten.
  • Skapad: 24 NOV 2017 18:23

Och slanten uppgår till 50 kr för entré och kaffe (alt. annan dryck) med fralla eller smörgås. Till det kommer 10 kr för spelet, som är en lottad dubbel/trippel i tre omgångar. Vi öppnar Bouletoftahallen cirka 9.30, har en kort samling vid 10-tiden och strax därefter drar spelet igång. Efter två omgångar tar vi en gemensam fika.

Den här gången är det Roland Bengtsson och Christer Larsson från Quatre Boule som håller i evenemanget. De ser fram emot en välfylld hall och några timmars trevlig samvaro. Blir vi 50 deltagare den här gången?

De spelare som lyckas bäst kan se fram emot ett litet pris. Åtminstone de sex främsta belönas. Topptrion senast var Inge Nilsson, Smedkulan, Rajinder Mahajan, Nobel och ovan nämnde Christer Larsson.

På tal om hantverkare: Stadsfastigheter som äger och förvaltar lokalerna ansvarar för upprustningen. Nya fläktar på väggar och tak i hallen är installerade, toaletterna kommer att målas om och kaklas om, i kaféet ska mellanväggen att tas bort och ljudabsorbenter sättas upp i taket, viss målning kommer också att utföras. Detta arbete ska vara klart senast den 12 december. Vidare är vi lovade en ny spis samt kyl och frys.

I samband med arbetena i kök och kafé kommer att tillgången till dessa lokaler kommer att vara begränsad. Kaféarbetet är planerat till torsdag den 7 december och fredag den 8:e.

När det gäller den egentliga verksamheten i hallen kan vi notera en ökad uthyrning den senaste tiden. Just i dag, fredag, är det ett kompisgäng som träffas och kör en liten tävling under ledning av Michael Uppström och Roland Bengtsson. Förra fredagen var det ett annat privat sällskap som hyrt hallen och under lördagen var Postens kamratklubb på plats för att avgöra sin Höstcup. 

Denna ökade aktivitet ligger helt i linje med Malmö Bouleallians policy och Fritidsförvaltningens önskemål. Så gör även ett förlängt öppethållande och en ökad tillgänglighet för allmänheten, speciellt på helgerna.

Lördagsboulen passar väl in i denna målsättning. Detta evenemang är öppet för alla och ställer inga som helst formella krav på deltagande. Det behövs ingen licens eller medlemskap i en klubb för att vara med. Och den som saknar klot får låna ett set av MBA.

Alla är lika välkomna till oss i Bouletoftahallen. Vi lovar att ta väl hand om er. Hoppas vi ses i morgon (25/11)! Om ni är förhindrade att komma får ni i stället sikta in er på Lördagsboulen den 16 december och/eller den 6 januari (Trettondag jul).

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info