Hoppa till sidans innehåll

QUA bjuder in Fjädern, PRO och Lillens Vänner

12 MAR 2018 00:58
Välkomna att hänga med till Bornholm under pingsthelgen 18-20 maj! Nu öppnar QUA bogporten för alla ressugna boulespelare i alliansen plus medlemmarna i Lillens Vänner, som klubben därmed fördjupar sitt samarbete med.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 01:40

Fjorårets lyckade resa till Östersjöns Pärla gav mersmak. Därför vill vi göra om det igen. Och den här gången hoppas vi få sällskap av våra alliansvänner och våra vänner i Staffanstorp.

Upplägget blir detsamma som i fjor. Vi åker i egna bilar, fyra personer i varje, till Ystad och kör på färjan (katamaranen) för avfärd till Rönne den 18 maj på morgonen (fredag). Efter ankomsten letar vi upp en trevlig restaurang och äter gemensam lunch innan vi installerar oss på Hotel Klintely i Sandkås på den nordöstra delan av ön.

På eftermiddagen deltar vi en "hyggeturnering" som resebyrån kallar för Rödvinsboule, där förstapriset är vin som man delar med sig av till gamla och nyfunna vänner. 

Framåt kvällen drar vi oss hemåt för att vila inför den stora huvudturneringen, Petanque Bornholm, som avgörs på lördagen med början vid 9-tiden. Man anmäler sig i dubbelpar och lottas sedan in i olika grupper med fyra lag i varje. Alla går till slutspel. Ettan till A, tvåan till B o.s.v. Mellan grupp- och slutspel blir det lunch på spelplatsens restaurang, förmodligen några läckra smörrebröd.

De tre bästa lagen i varje slutspel belönas för sina prestationer. Prisutdelningen sker under festmiddagen på kvällen, då ni också kan kasta er ut i dansens virvlar till levande musik.  

 

Roberto Tirone och Klas Nilsson spelade tillsammans i Petanque Bornholm i fjor och gjorde det så bra att de slutade tvåa i tävlingen. Foto: Dennis Paulsson

 

Söndagen är vikt för antingen fortsatt boulespel med klubbarna på ön eller sightseeing. Hemresan med färjan från Rönne beräknas till cirka 20.00.

Alla detaljer om resan får ni längre fram. Det vi kan säga nu är att priset kommer att ligga på cirka 2 600 kronor/per person om man delar dubbelrum, de flesta med egen terass. Om man vill bo fler än två tillsamman finns möjlighet att dela en stuga för fyra eller sex personer. Det går också bra att bo i mindre enkelrum eller ensam i dubbelrum. I det senare fallet tillkommer cirka 600 kronor på priset.

I priset ingår överfart med färja, två övernattningar, deltagande i rödvinsboulen och huvudtävlingen Petanque Bornholm, frukost lördag, söndag, lunch och middag, lördag.

Listor för anmälan finns på anslagstavlorna i Bouletoftahallen och på Äpplegårdens Boulecenter. Ni kan också anmäla er genom att skicka ett mejl till undertecknad på nedanstående adress. Detsamma gäller om ni har några frågor om resan.

Här kan ni läsa mer. Observera att vi har förhandlat fram bättre priser och villkor än de som anges i broschyren. Det har vi kunnat göra eftersom vi reser i ett större sällskap.

Mycket välkomna!

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info