Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ola Nilsson/PRO Tre nöjda silvermedaljörer i PRO:s Riksmästerskap, fr v: Tomas Wilson, Gunnel Hansson och Björn Hansson.

Stort grattis till silvret i PRO-mästerskapet!

18 SEP 2018 16:51
Gunnel Hansson, Björn Hansson och Tomas Wilson från Vellinge plockade hem silvret när PRO:s Riksmästerskap avgjordes i helgen. Detta i konkurrens med 25 andra lag från hela Sverige. Stort grattis till den prestationen!
  • Skapad: 18 SEP 2018 16:51

Samtliga lag, ett från varje distrikt i landet, hade kvalificerat sig via segrar i DM. PRO Vellinge, som representerade Skåne, skötte sig verkligen med den äran. 

Tävlingen, som spelades i natursköna Gysinge vid Dalälven i södra Gästrikland, avgjordes i en fem ronders monrad. Gunnel, Björn och Tomas gick ut hårt på lördagen med tre raka vinster och plus 20 i klotdifferens. Ledde tävlingen inför avslutningen på söndagen. Där blev det tyvärr förlust med 9-13 mot de slutliga vinnarna PRO Ankarsrum från Kalmar.

Tomas Wilson berättar: "Inte mycket att säga om, de var snäppet bättre, något jämnare. Men det var en riktig holmgång, vi följdes åt nästan hela matchen. Och det var mycket folk som stod vid sidan om och tittade på. Riktigt kul".

Vellingegänget hade ju en del att leva upp till, Skåne har vunnit tävlingen tre gånger. De två senaste åren genom PRO Konsulten i Malmö, med ett lag betående av Christer Larsson, Ronny Björkman och Birgitta Morau. Samtliga medlemmar i Quatre Boule. Årets tvåor är med i Fjädern. Och båda klubbarna tillhör Malmö Bouleallians.

"Vi gick in i tävlingen och tänkte att vi ska kopiera QUA:s prestation. Vi visste att vi hade kapacitet för det. Nu räckte det inte hela vägen, men vi är vi själaglada för den insats vi gjorde. Det är jättebra att bli tvåa."

Bara att instämma. Med fyra segrar av fem finns det heller inget att be om ursäkt för. De gjorde sig verkligen förtjänta av sina medaljer. I sista matchen där silvret bärgades hamnade laget i underläge med hela 0-9 mot PRO Gotland, men lyckades vända och vinna med 13-12!

"De hade tur i början med tre lillenflyttar på raken. Det tog tre poäng varje gång. Vår enda tanke var att inte ge upp, vi ska till 13. Sedan kom lillen på vårt avstånd och de bytte skytt av någon oföklarlig anledning. Den nye träffade nästan ingenting. Då började vi plocka ettor och tvåor och knapra in på avståndet."

Den starka moralen och viljan visade sig även i tredje matchen på lördagen. Underläge 7-12 mot PRO Söndrum/Halland vändes till 13-12. De två första matcher vanns med klara siffror, 13-3 och 13-4.

Vi säger än en gång ett stort grattis till våra vänner i Vellinge. Och nästa år blir det ....

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info