Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson En blivande toppspelare? Simon Willman, snart sju år, var riktigt på hugget och verkade aldrig få nog. Och se sån stil han har!

Tack ska ni ha ungdomar - och välkomna tillbaka!

23 FEB 2018 00:52
Oj, vad kul! De barn och ungdomar som kom till Bouletoftahallen och provade på att spela ville knappt gå därifrån igen. Den glädje, iver och entusiasm de visade upp smittade verkligen av sig och livade upp stämningen. Fantastiskt roligt!
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 10:30

MBA:s satsning på sportlovet föll onekligen väl ut. Det var visserligen ingen rusning till hallen, men de som var där fick absolut smak för spelet. En del hade föräldrar eller mor-/farföräldrar med sig. Andra kom på eget initiativ. Det blyga sneglandet i dörröppningen gick snabbt över. Och snart tog de banan i besittning.

Efter en kort introduktion med genomgång av grundläggande teknik, regler och uppförande ville alla komma igång och spela så fort som möjligt. 

Det som slog en direkt var hur snabbt de lär sig i den åldern. Frågvisa och förväntansfulla. Suger åt sig allt man säger och omsätter direkt teori till praktik. Med sådana elever är det underbart att vara lärare. 

Den goda stämningen behölls även när leken blandades med tävling. High five och segerdans för vinnarna och fem sekunders besvikelse för förlorarna. Sedan var det bara glada miner igen.

Och mungiporna lyftes ytterligare en bit när det var dags för pannkakor med sylt och grädde. Finns det någon som inte tycker om det? 

Det hela avslutades med prisutdelning. Alla deltagare blev belönade med varsin godispåse och ett dubbelset miniklot som minne och uppmuntran.

Vilket härligt gäng! Pappa Willie Hang (t v) och sonen William (t h) kom med kompisarna Leo och Emil Wu till Bouletoftahallen på torsdagen och provade på att spela boule för allra första gången. 

 

Många frågade om de fick komma tillbaka igen och undrade om de kunde ta med sig sina kompisar och kamrater i skolan. Föräldrarna frågade om öppettiderna och flera av dem ville veta om vi har öppet på helgerna, när de har tid att ta med sig barnen på olika aktiviteter.

Tyvärr tvingades vi svara negativt på den sistnämnda frågan, men med tillägget att vi ska försöka att utöka våra öppetider och bli mer tillgängliga för allmänheten även på helgerna. Men så länge verksamheten bygger på enbart frivilliga krafter blir det svårt, därför arbetar Malmö Boulellians för att få en anställd till hallen, med ekonomisk hjälp från Malmö stad. Förhoppningsvis ska det inte ligga alltför långt fram i tiden.

Det går annars bra att besöka oss på kvällarna måndag till onsdag när vi har öppet 18-21. På dagtid är det 9.30-15.30 som gäller, måndag till torsdag.

Sedan finns ju alltid möjligheten att slå sig ihop med andra familjer eller kompisar och hyra hallen (och kaféet) eller spela på utebanorna när den säsongen startar i mitten av april. Vi har dessutom bra paketpris för boulespel med mat och dryck.

Låt oss avsluta med att tacka alla er fina, spelsugna ungdomar för att ni hälsade på oss, Simon, Joel, Jakob, Julia, Alicia, Lukas, Jaqueline, Jonte, William, Leo och Emil. Ni är mycket, mycket välkomna tillbaka. Vi lovar att ta väl hand om er!

Leo Wu och William Hang firar segern med en improviserad dans.

Simon har ett stadigt grepp om klotet och ställer gärna upp när fotografen vill ta en något arrangerad bild.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info