Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Radarparet slog till igen. Tommy Karlsson och Klas Nilsson kan varandra utan och innan och växlar inte många ord under en match. Här råder ömsesidig tillit och fritt spelrum utom vid enstaka knepiga lägen när det måste överläggas om taktiken.

Toppen, QUA - men även bredden!

29 JAN 2017 00:21
Quatre Boule hade sex lag med i Bouletoftadubbelns V65-klass. Fyra av dem nådde A-slutspel. Bäst av alla var Klas Nilsson och Tommy Karlsson som gick hela vägen och besegrade alltid svårspelade Clas och Carina Janson i finalen. Stort grattis!
  • Uppdaterad: 29 JAN 2017 21:44

Matchen slutade med klar vinst, 13-6, efter en formidabel avslutning de två sista ronderna. Vid ställningen 4-6 plockade de hem en femma och en fyra, där Klas avgjorde med en snygg carreau.

På vägen till finalen slog de ut två andra QUA-lag. Efter en andraplats i gruppen klippte de Tommy Ljungkvist och Erik Nilsson i en utjämningsmatch (13-6) och sedan Leif Ljungsryd och Michael Uppström i semifinalen i en mycket jämn match (13-11). Här var det lite svajigt spel från båda håll och Klas och Tommy missade chansen att gå ut ett par gånger om innan det till slut lyckades.

I kvarten mot Per-Erik Holst och Carsten Williams från Lillens Vänner blev det också dramatiskt. Efter QUA-ledning med hela 10-0 fick motståndarna upp farten och var nära att komma ikapp. Men Klas och Tommy lyckades hålla undan och vann med 13-10.

Den framgångsrika duon har vid ett flertal tillfällen visat att de fungerar bra tillsammans och brukar gå långt i alla tävlingar de medverkar i. Här kan man snacka om riktiga vinnarskallar.

De tre QUA-lag vi inte nämnt är Ronny Björkman och Birgitta Morau, som vann sin grupp i imponerande stil via tre raka segrar, men sedan fick storstryk av Leif Ljungsryd och Michael Uppström i kvarten (2-13). Ib Christensen och Bo Montan (medlem i både QUA och Sillboularna) tog sig också till A-slutspel, men åkte direkt i kvarten mot Clas och Carina Jansson (7-13).

Fyra av de åtta lagen i A-slutspel kom alltså från Quatre Boule. Det enda lag som fick nöja sig med B-slutspel var Johnny "Puma" Persson och Christer Svensson. Å andra sidan tog de sig till final där. Såg ut att ha grepp om matchen mot West Windarna Gunilla Petersson och Oscar Bergman, men släppte till slut till 11-13.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info