Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Huvudet högre än motståndarna. Robert Bergman Carter var bäst i Torsdagsboulen. Här är det uppställning tillsammans med de övriga pristagarna: Gert Dahlskog, Ib Christensen och Lars Falk.

Torsdagsboulen lyfter - nästan en fördubbling

26 JAN 2018 10:11
Det kan uttryckas på många olika sätt. Antalet besökare jämfört med förra torsdagen ökade från 8 till 14 eller med 75 procent eller - nästan en fördubbling. Men man kan också nöja sig med orden: Vi hade förbaskat kul några timmar i Bouletoftahallen!
  • Uppdaterad: 26 JAN 2018 13:10

Stämningen var ovanligt uppåt och livlig. Glada tillrop och emellanåt jubel när någon lyckades med ett svårt lägg eller satte en klockren carreau. Inte ett ont ord for över någons läppar, tvärtom var det pep och positivt hela tiden, oavsett om det var till medspelare eller motståndare. Härligt!

Besökarna som kom till hallen möttes av gamla godingar från 60-talet. Då syftar jag inte på undertecknad och de frivilligt arbetande i kafét, vi är något äldre än så, utan den sköna tidlösa musiken.

Resultaten i 10-kronorsspelet blev nästan en bisak, men efter tre omgångar stod "den långe" som segrare, Robert Bergman Carter var huvudet högre än sina motståndare i dubbel bemärkelse. Han fick ihop tre vinster och klotdifferensen plus 20. Bra jobbat, Robban!

De övriga på prispallen hade vardera två segrar, Gert Dahlskog, Ib Christensen och Lars Falk. Grattis även till dem.

Den sedvanliga fikan intogs denna gång utan kostnad för deltagarna. MBA stod för "kalaset". Det blev ett trevligt avbrott efter två rundors spel med kaffe, välsmakande småkakor och lite småprat. 

Som helhet vågar vi påstå att detta var ett lyft för Torsdagsboulen, vi befinner oss ju på den gamla flyplatsen Bulltoftas mark. Och de som var där i går landade säkert med en trevlig upplevelse i bagaget. Så, se till att ni är plats vid nästa avgång kommande torsdag. Då ska vi ha minst lika roligt! 

Och snart är det fastlagstider. Vem vet vad som serveras till kaffet då? 

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info