Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Fjäderns ordförande Tommy Andersson är med i den trupp som åker till Uppsala för att försöka spela hem cupguldet i V65-klassen.

Vi håller tummarna för Fjädern-lätta segrar

10 NOV 2017 13:35
I helgen avgörs finalspelet i Svenska cupen. Alliansklubben Fjädern har kvalat in i V65-klassen. Tre andra klubbar från vår region återfinns i V55, La Boule d'Or, Nobel och Lillens Vänner.
  • Skapad: 10 NOV 2017 13:35

Båda klasserna avgörs med poolspel i två grupper. För Fjäderns del väntar motstånd i form av Skatås (Göteborg), Lejonkulan (Linköping) och Boo (Nacka). I den andra gruppen spelar Falken Petanque (Falkenberg), Luleå, Tibro och La Boule Joyeuse (Gävle). 

Dessa åtta klubbar har kvalificerat sig från var och ett av boule-Sveriges åtta distrikt.

Varje möte består av två tripplar (varav en mixed) och tre dubblar (en mixed). När ett lag vunnit tre matcher avbryts mötet. Fjädern börjar mot Boo. De två bästa i varje grupp går vidare till söndagens semifinaler. 

Här är gänget som ska se till att Fjädern blir ett av de lagen: Ronny Andersson, Tommy Andersson, Tommy K-E Andersson, Björn Hansson, Gunnel Hansson, Lars Eriksson, Tomas Wilson och Gullan Hallberg. Vi önskar våra vänner i alliansen ett STORT LYCKA TILL!

Här kan du följa resultaten från matcherna i V65-klassen: Pool A och Pool B (Fjädern). Semifinaler/final.

Den skånska dominansen är stor i V55-klassens startlista, tre av åtta lag. Låt oss hoppas att de också kommer att dominera på banan och i resultatlistan. Som nämnts i inledningen handlar det om La Boule d'Or, Nobel och Lillens Vänner. 

De två sistnämnda spelar i samma grupp. De möter Boulesjevikerna respektive Boulero i första omgången. Båda från Stockholm. La Boule d'Or i andra gruppen får fightas med Luleå i första rundan. Sedan blir det endera Boo (Nacka) eller 018 (Uppsala) beroende på resultaten. 

Boo vann cupen i fjor och är därmed direktkvalificerat till årets slutspel.

Här kan du följa resultaten från matcherna i V55-klassen: Pool A (Nobel, Lillens Vänner) och Pool B (La Boule d'Or). Semifinaler/final.

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info