Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ninette Hansson Här på Bouletoftahallens välskötta banor blir det spel varje helg under januari. På bilden är det Tommy Andersson, Fjädern och QUA:s Rune Elisson och Johnny Persson som hjälps åt vid den senaste omläggningen.

Vilken skillnad det blev med det nya underlaget!

14 OKT 2017 13:10
I veckan lades banorna i Bouletoftahallen om. De tidigare så hårda banorna täcktes med ett drygt centimetertjockt gruslager - och blev mjuka. Mottagandet var överlag positivt, men det hördes också kritiska röster.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2017 13:40

Som vi skrev i tisdags var syftet att med den nya beläggningen att få bort de hårda genomslagen i betongen och att binda dammet som tidigare gjort luften dålig. 

Undertecknad märkte mycket riktigt en klar förbättring på luftkvalitén. Möjligtvis var den lite väl mättad av fukt, vilket också kan vara besvärande. Men det problemet är lättare att reglera. Nu hade man vattnat rejält efter omläggningen, men framöver kommer det vattnas mer sparsamt eftersom gruset håller fukten mycket längre.

När det gäller genomslagen så har de försvunnit nästan helt, de inträffade bara vid enstaka tillfällen då vi tränade på tisdagen och onsdagen. Och då var det givetvis vid nedslag på höga lägg. 

Ib Christensen (t v) är ansvarig i bangruppen. På bilden syns också Johnny Persson, som ofta ställer upp och gör en insats när det behövs. 

 

Kritiken riktade in sig på två saker: 1) Underlaget var alldeles för mjukt och 2) Gruset var alltför mörkt. Det är lätt att ha förståelse för dessa synpunker, men samtidigt kan man räkna med att det blir betydligt bättre framöver.

Kloten sjönk ner och skapade små kratrar vid nedslagen. Det kommer att bli annorlunda när underlaget satt sig ordentligt. Och efter en tid är det tänkt att man ska lägga på singel i storleken 11-14 millimeter, vilket också ger en positiv effekt.

Färgen på gruset påverkar en del spelare, som tycker att man inte urskiljer lillen lika bra och inte hittar sina nedslagspunkter lika lätt. Någon påpekade också att gruset gör att det blir mörkare och mer dystert i hallen. Att man hade vattnat igenom banorna efter omläggningen gjorde givetvis gruset någon nyans mörkare, men skillnaden mot det tidigare underlaget är ändå påfallande. Det är nog något vi får vänja oss vid, även om den singel som ska läggas på kan innebära en viss förbättring.

Ronny Björkman är på gång med raska steg. På väg åt andra hållet syns alltid lika arbetsvillige Christer Svensson. 

Skribent: Dennis Paulsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info