Hoppa till sidans innehåll

Wille åker till Söderhavet

24 APR 2019 21:18
En gång i tiden gick ett TV program för barn som handlade om Wille och hans familj som åkte till en söderhavsö i stilla havet. Detta var ett favoritprogram när jag var barn på 60-talet. Landslagets Wille gillar också utmaningar.
  • Uppdaterad: 24 APR 2019 21:18

Den Wille jag numera träffar möter jag på boulebanan. William Silfverberg har imponerande skott men också otroligt vassa lägg. När jag fick nöjet att spela med Wille i Kärnans elitlag insåg jag hur mycket bättre många boulespelare skulle bli om vi tränade på att behärska skruvar.

Wille har en enorm erfarenhet av boulespel och pappa Marco är ständigt närvarande och en viktig supporter. Wille har egenskaperna som behövs för en landslagsspelare, stor noggrannhet, taktisk kunskap och är en uppmuntrande medspelare. I elitserien minns jag inte mitt sjätte missande skott utan Willes och Marcos stöttande ord, ”Var inte rädd för att bli för lång”. Sjunde skottet satt och sedan vann vi matchen lätt.

Numera har Wille lämnat Kärnan och spelar med Coccinelle Petanque Club i Malmö. Bland nyckelpigorna får han spela och träna med några av Sveriges bästa boulespelare, Rickard, Jocke, Jonas etc. Jessica Johansson och Anders Larsson från samma klubb följer också med på nästa resa, VM i Spanien.

I Spanien ska Wille spela VM i herrdubbel och mixeddubbel. Herrdubbel spelas med Ali Abdi Aden och Mixeddubbeln med Matilda Boström. Om Wille behöver lite hjälp med spanska språket kan han säkert få några lektioner av flickvännen Linnea von Eggers Patron.

För många i boulesverige är Wille en etablerad landslagsspelare som kan hävda sig på allra högsta nivå. En ”gör go” kille från biskopsgården i Göteborg som säkert fixar ett eldigt ”majboule” i Spanien. Även om Göteborgare är vanare vid påskbrasa. Det ska bli otroligt roligt att följa landslagets framfart i Spanien. Jag står gärna i kö för att göra en segerintervju när ni kommer hem.

Lycka till i Spanien.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info