Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Simrishamns boulebanor

Simrishamns boulebanor

09 AUG 2022 20:48
I det Österlenska ljuset ligger det pittoreska Simrishamn. Sillboularna har en liten paviljong och fina banor i en park nära järnvägsstationen och fiskehamnen.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2022 20:48

I Simrishamn kan man träna på flera bantyper.

I det Österlenska ljuset ligger det pittoreska Simrishamn. Sillboularna har en liten paviljong och fina banor i en park nära järnvägsstationen och fiskehamnen. I fiskehamnen ligger restaurang Sjöfolket som servera jättegod lunch på dagen fisk.

Sjöfolket säljer havets läckerheter

Ordförande Bjarne presenterar stolt klubben och driver idogt arbetet med att göra klubbens spelare bättre. Undertecknad har kontaktats för att lära skyttets grunder och berätta hur jag tränar. Stämningen är inspirerande och rolig och alla ivriga att lära nytt.

Snart blir det fler banor berättar orförande Bjarne Axelsson

Huvudbanorna är mjuka och ganska enkla både för skytte, raspar och lägg. Framför paviljongen har man en stenig bana för att utveckla speltekniken och bredvid denna ligger en slät hård bana med underlag som ett dansgolv. Det fattas en bana med grus på asfalt som i SM berättar Bjarne. Snart ska kommunen bygga fler banor.

Den svåra banan har stenar som kan ändra riktningen på kloten.

 Bredvid banorna har kommunen byggt en grillplats och vid gatan finns gått om parkeringar. Solen lyser på de gamla fina husen och elskåpen i Simrishamn har dekorerats av konstnärer. Gågatan genom centrum fyller snabbt sina restauranger med turister från när och fjärran. I slutet av augusti spelas årets största bouletävlingen Sillacupen.

Elskåpen är målade i Simrishamns centrum och passande nog en boulebana vid banorna.

Den välkommande atmosfären ger Simrishamn stor chans att bli Sveriges bästa kommun. Varför inte kombinera boulespel med konstutställning på fabriken i Bästekille eller kallbad vid Havängsdösen eller bara njuta av utsikten och tystnaden från Stenshuvud.

Rosenträdgården ligger ett boulekast från boulebanorna.

I Simrishamn kan man lukta på rosor, leta statyer, hitta historiska byggnader eller bara njuta i hamnen med en glass och lite boule. Välkomna till Sillacupen 27/8  Öppen trippel monrad.

Idyllen med havet inpå knuten.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info