Hoppa till sidans innehåll

Snart är det år 2022

26 DEC 2021 13:40
Även detta nyår nödgas Malmö Bouleallians vidta åtgärder för att förhindra ökad smittspridning vilket gäller även för vaccinerade.
  • Skapad: 26 DEC 2021 13:40

Återigen nödgas Malmö Bouleallians vidta åtgärder för att förhindra ökad smittspridning vilket gäller även för vaccinerade. Den nya varianten smittar fort även om inte insjuknandet är lika dramatiskt.

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om nya föreskrifter och allmänna råd som träder i kraft den 23 december 2021.

Alla arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus måste vidta vissa grundläggande smittskyddsåtgärder. Det rör bland annat information om hur smittspridning kan och ska undvikas och möjligheter för deltagare att tvätta händerna eller använda handsprit, nya riskanalyser, uppföljningar och begräsningar av deltagare per 10 kvm osv. Detta medför begränsningar i både hall och kaffé.

Beslut har också tagits om att införa Covid pass vid sammankomster över 20 personer inkluderat åskådare. MBA tycker det är viktigt att ge spelarna företräde och har därför ingen publik vilket i första hand gäller till den 16 januari 2022. Alla som besöker hallen ska kunna uppvisa covid pass och legitimation, gäller även funktionärerna.

Svenska Bouleförbundet skriver att föreningar för kultur, idrott och fritid bör avstå från att ordna eller delta i läger, cuper eller anda större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar av typen seriespel eller motsvarande kan dock genomföras. Anordnare av enstaka aktiviteter, matcher eller endagstävlingar bör vidta förebyggande smittskyddsåtgärder. 

Andemeningen som SBF utrycker det är alltså att avstå från att arrangera tävlingar som dels pågår under mer än en dag och som dels samlar deltagare som normalt inte träffas och vistas i samma miljö. Tävlingar av annan karaktär tex lokala tävlingar, klubbträffar etc kan alltså hållas som tänkt, dock med beaktande av vad som skrivits i tidigare punkter.

MBA har därför vidtagit åtgärder som gäller from angivet datum om in och utgångar, riskanalyser, rutiner etc och vi förutsätter att alla deltagare följer rekommendationerna, så att vi tillsammans kan hindra nya ytterligare begränsningar. All information om vidtagna åtgärder finns i hallen och på hemsidan.

Var disciplinerade och håll avstånd så löser vi detta tillsammans!

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info