Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Sex glada finalister från PRO Konsulten. Från vänster: Erik Nilsson, Birgitta Morau, Marianne Lilja Nilsson, Tommy Lindell, Ronny Björkman och Christer Larsson.

Bara "konsulter" i finalen och favoriterna vann

09 AUG 2017 01:07
Historien upprepar sig. PRO Konsultens lag med Birgitta Morau, Christer Larsson och Ronny Björkman gick obesegrade genom både kval och final i DM även i år. Och nästa månad ska de försöka göra samma sak i Riksmästerskapet i Gysinge.
  • Skapad: 09 AUG 2017 01:07

Birgitta, Christer och Ronny har nu mer än 30 raka matchvinster i PRO-sammanhang. Oerhört imponerande. Men i går var de ytterst nära sin första förlust. Det var trelleborgarna Birgitta och Alf Larsson, som tillsammans med Gertie Skagerborg pressade favoriterna ordentligt i semifinalen.

Vid ställningen 5-4 fick motståndarna in en fempoängare med hjälp av en oavsiktlig lillenflytt och plötsligt var det 5-9. Och när de i omgången därpå plockade en trepoängare såg det onekligen mörkt ut. Men "konsulterna" redde ut det hela ännu en gång. Kontrade direkt med en femma till 10-12 och kunde sedan vinna med 13-12. 

I finalen ställdes de mot ett annat Konsulten-lag bestående av Erik Nilsson, Tommy Lindell och Marianne Lilja Nilsson. Tyvärr blev det inte mycket till match. Titelförsvararna tog greppet direkt och släppte aldrig motståndarna in på livet. Segerfiffrorna skrevs till 13-3. Tommy var med som reserv för Ing-Marie Andrén som tyvärr drabbats av ryggskott.

Erik, Tommy och Marianne hade i semfinalen besegrat Nydala-trion Bertil och Agneta Nilsson samt Helén Evald med mycket klara 13-4. Men i finalen verkade orken tryta. Det är tufft att gå hela vägen. Åtta matcher på en dag är i mesta laget, fem i grundspelet, sedan kvart, semi och final. Kanske räcker det med fyra lag i slutspelet i stället för åtta?

Den 23-24 september avgörs Riksmästerskapet i Gysinge i södra Gästrikland. Och då ska gårdagens vinnare försöka att försvara även den titeln. Med tanke på den långa segersviten finns det ingen anledning att inte tro på det. Vi håller tummarna för att Skånes representanter ska leva upp till våra förhoppningar.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info