Hoppa till sidans innehåll

Bopa platsi Köpenhamn

04 APR 2022 15:28
En dagsutflykt till Österbro i Köpenhamn är kul. Inte långt från släggkastarbanan vid Parken där man förr i tiden spelade Köpenhamn Open ligger Bopa plats. Ta med kloten och testa boulebanan.
  • Uppdaterad: 04 APR 2022 15:28

För att ta sig till Bopa plats kan man köpa en 24 timmarsbiljett till Köpenhamn och åka till Österport station. Sedan ta man sikte på Parken där danska fotbollslandslaget spelar sina matcher. Ett annat enkelt sätt är att hoppa av tåget i Kastrup eller Örestad och ta Metron till Triangeln på Österbro.

I båda fallen krävs en kort promenad till Parken på Österbrogade. När man har Parken till vänster svänger man ner till höger via Viborgsgade eller Nöjsomhetvej och efter ett kvarter är man framme.

Vill man vandra från Kungens Nytorg kan man gena över ”Kungens have” och passera idylliska Rosenborgs slott. Sedan tar man gatan mellan Botaniska och Stans museum för konst. I den stora korsningen ligger ”Restaurang under uret” som serverar danska läckerheter på gammalt vis. Följ sedan ”Kartoffel Raekkerne”. Små gulliga hus som förr var odlade potatisrader för försvaret av Köpenhamn. Sedan är det bara att följa Österbrogade mot Parken och ta höger vid denna.

Bopa Plads ligger i stadsdelen Österbro där bostäder och inte ambassader kantar gatorna . Här ligger två av Österport mysigaste cafér/restauranger.

Ett avslappnande ställe idealt för boule eller bara luta sig tillbaka skönt bland träd och kafébord.  Fransk frihet blandas med danskt gemyt.

Menyn på Café Bopa har inspiration från det franska köket med vitvinskokta blåmusslor, croque madame, tatar och många andra rätter. Café Bopa är öppet från morgon till kväll och på sommaren serveras koleldad biff i den charmerande trädgården.

Restaurang Pixie bredvid serverar frukost med t ex  Croissant fra Il Buco (Köpenhavns bästa bageri på Islands Brygge) eller Belgiska våfflor och på kvällen serveras även här franskt som t ex Entrecote eller vinkokta blåmusslor.

Öl, vin och sprit serveras och på natten är det diskotek eller privat fest i lokalerna.

 Namnet Bopa kommer från motståndsgruppen Borgerlige Partisaner, som under andra världskriget möttes i området för at konspirera och planera attentat mod den tyske krigsmakten. Sabotageplanerna är numera småsnack och taktik i boule.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info