Hoppa till sidans innehåll

Boulebana i Båstad

19 SEP 2020 14:42
I Norrvikens trädgårdar kan man se hur fint en boulebana kan bli i trädgården.
  • Skapad: 19 SEP 2020 14:42

I Skånes norra hörn ligger Båstad som mest är känd för tennis men också en fin parkanläggning som heter Norrvikens trädgårdar. Vid parkeringen utanför entrén ligger en Chocolateria och det är dom som har boulebanan. Den ligger mellan parkeringen och Chocolaterian och är därför lätt att hitta.

 

Det första som slår en är hur naturligt den har blivit en del av trädgården. På sidorna av banan har man gett plats år ett bord och några stolar. 2 banor som i ena änden har en skylt om hur man spelar petanque och i den andra änden en resultattavla. 

 

I Norrvikens trädgårdar finns inte bara Chocolateria utan också restaurang och café. Trädgårdsanläggningen är en sevärdhet i sig. Biodling, Renässansträdgård, japansk trädgård och vackra dammar är några av de fasta anläggningarna på området. Det finns en special avdelning för barn och man har ständig nya utställningar på området.

 

Norrvikens trädgårdar anlades av Rudolf Abelin 1906. Han hade redan anlagt Norrvikens trädgårdar i Kolmårdens sydsluttning. En av sveriges vackraste järnvägsbanor till Nyköping drogs tyvärr rakt över hans trädgård och därför flyttade han parken till Båstad.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info