Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Boule kan spelas av alla. Ung som gammal.

Bouleförbundets framtid

29 MAJ 2020 21:47
Stora saker på gång. Svenska bouleförbundet kommer troligen att förändras kraftigt inom något år. Är det en kupp som pågår inom bouleförbundet?
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2020 21:47

 Till Förbundsmötet har valberedningen nominerat följande kandidater Herman Thorell till förbundsordförande, Rasmus Kling, Lasse Frank och Hermans bror Mattias Thorell. Vår kvartett är en paketlösning berättar Herman i Pod de Petanque. Vi vill förändra boulesverige och förbundet, menar Herman.

Pontus Thuresson vill sitta kvar som förbundsordförande och ledamoten Bengt Ydenäs står till förfogande för ännu en mandatperiod. Valberedningen har valt en annan linje och istället nominerat kvartetten med Herman i spetsen. Förnyelse är ledordet men också att förnya med gamla idéer. Kerstin Hjelm vill kvartetten har kvar som ansvarig för ekonomi.

Den gamla ledningen beskylls för att ha stagnerat. Det kan var sant men det är också så, att de två senaste SM har varit riktigt lyckade. Både Karlstad och Linköping var rena triumfen för förbundsstyrelsen. Detta tycker undertecknad är extra spännande, trots lyckade SM finns det många som vill ha en förändring i ledningen.

Det är något av en klasskamp man vill föra. Man vill att den enda klassindelningen på propaganda, regional och lokala tävlingar ska vara juniorer och öppen klass. Alla ska träffas och tävla i boule utan klasstillhörighet. I SM och DM skall det fortfarande finnas klasserna V55, V65 och dam. Även i Internationella och nationella tävlingar kan dessa klasser finnas som ett komplement.

Grunden till detta resonemang beror på splittringen i de olika klasserna som man menar urholkar boulens kärna. Alla ska kunna spela på lika villkor oavsett kön, ålder eller annat.
Motionen som kan läsas på förbundets hemsida är tydligt och bra skriven.  Förbundsmötet hålls i Nässjö den 19-20 september detta år.

Någon kupp är det inte. Det är förbundsmötet som har sista ordet om det blir en förändring. Det är faktiskt en väldigt bra tidpunkt att ”vända på alla stenar ” och hitta nya lösningar. Coronaviruset kommer troligtvis att mer eller mindre nollställa rankingpoängen eftersom ingen har kunnat tävla. Seedning är nästan omöjlig. Det är så att säga ”rent bord”.

Jag har inte tagit kontakt med kvartetten som vill styra boulesverige i framtiden och dom har säkert mer på agendan.  Undertecknad tycker att den gamla förbundsstyrelsen har gjort ett bra jobb men jag gillar förändring och framtidstro. Så vad förbundsmötet än bestämmer så är det min bedömning att det ”varken blir pest eller kolera”. Coronaviruset hoppas vi är borta snart så vi kan spela bouletävlingar igen.

 

 

 

 

 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info