Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Jakobsson Ett träd kan absolut skjuta skott

Boule SM i Precisonsskytte i Malmö

11 MAJ 2019 21:25
Torsdagen den 27 och fredagen den 28 juni är dags för boule i Malmö under SM-veckan. På torsdag blir det kval och på fredag avslutas precisionsskjutningen med duellskytte och finaler.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2019 21:25

Torsdagen den 27 och fredagen den 28 juni är dags för boule i SM veckan. På torsdag blir det kval och på fredag avslutas precisionsskjutningen med duellskytte och finaler.

På SM-veckans hemsida kommer tid att annonseras.

Själva evenemanget kommer ske på Posthusplatsen. Bakom centralen ligger det gamla fina posthuset och framför det ligger Posthusplatsen. En gång i tiden gick båtarna till Köpenhamn ifrån kajen bredvid.

 

Kvalificering
Kvalificering till Skytte-SM sker i distriktens regi som utannonserad kvaltävling till Skytte-SM eller som en del av Skytte-DM. Kvalificeringen till Skytte-SM sker i den inledande kvalomgången. Den skytt som har skjutit högst poängserie i kvalet går vidare till SM under förutsättning att de erhållit minst 17 poäng, poänggränsen gäller ej juniorklassen.

Varje distrikt har rätt att skicka en skytt per klass till SM. Utöver dessa skyttar är förra årets fyra semifinalskyttar i respektive klass automatiskt kvalificerade till SM under förutsättning att de inte har bytt klass.

Skyttet genomförs med duellskytte.

Så här går det till;
Man skjuter från 4 avstånden 650, 750, 850 och 950 cm.
Det finns 5 stationer där man ska skjuta ett skott på varje avstånd.

På station 1 ska man träffa ett ensamt klot, På station två ligger en lille 10 cm framför målklotet som ska skjutas. I station 3 ligger målklotet man ska skjuta mellan två klot. Avståndet till dessa klot är endast 3 cm. På 4 stationen ligger ett klot 10 cm framför målklotet man ska skjuta och på sista och 5 stationen ska man skjuta lillen.

Poängberäkningen är i grunden enkel men kan i praktiken vara en helt omöjlig uppgift för Dommaren. En ring runt målkloten är avgörande. 5 poäng ges om man skjuter ut klotet ur ringen och stannar med klotet man sköt innanför ringen. 3 poäng får man om man skjuter ut klotet utan att stanna med skottkulan i ringen. I båda dessa fall får man inte röra något av de andra hinderkloten. Är så fallet får man bara 1 poäng. Samma poäng får man om man träffar målklotet men inte skjuter ut det ur ringen. På sista stationen med skott på lillen gäller följande poängberäkning;
skjuter ut lillen ur ring 5p
skjuter lillen men lillen stannar inom ringen 3p

Skribent: Bill Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info