Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Snart är det dags för MBA:s nya giv Bouletoftaspelen. Start den 1 november. Hittills är 21 lag anmälda.

Bouletoftaspelen en succé, men vi vill ha tre lag till

24 OKT 2018 17:01
Hela 21 lag har anmält sig till Bouletoftaspelen. Ett glädjande stort gensvar på MBA:s nya serie under vinterhalvåret. Ett problem är dock det ojämna antalet lag, vilket gör att något lag måste stå över i varje omgång.
  • Skapad: 24 OKT 2018 17:01

Kenth Svensson, ordförande i alliansen, har haft några sömnlösa nätter och funderat på hur han ska formera serierna. Tanken var att ha tre serier i första kvalificerande omgången (grundserien) och att varje lag skulle genomföra två matcher vid varje speltillfälle (varannan torsdag).

Som läget är nu blir det sju lag i varje serie, vilket innebär sju omgångar (2+2+3), där varje lag får stå över vardera en match. I första och andra omgången får då vissa lag bara spela en match. Tråkigt, särskilt för dem som kommer utifrån, exempelvis Landskrona, Helsingborg och Trelleborg. 

Andra lösningar? Allra bäst är förstås att ytterligare tre lag anmäler sig i sista stund. Det finns möjlighet till det i dag (onsdag) och i morgon. Då blir det åtta lag per serie och problemet är borta. Om vi får komma med en liten vädjan skulle det vara att ni som redan anmält er uppmanar några av era kompisar att bilda ett lag och anmäla sig så fort som möjligt. 

De ska i så fall skicka ett mejl till Kenth på adressen: This is a mailto link. För att inte hamna i ett nytt dilemma sätter vi ett tak på 24 lag. Inbjudan Bouletoftaspelen.

Om det inte blir fler lag? För att mildra effekten kan man ha olika antal lag per serie, sex, sju eller åtta. Då blir det bara en serie med överstående lag. Men det skapar också nya problem, förutom att det blir olika antal matcher för lagen. Exempelvis hur många som ska gå till respektive fortsättningsserie. De bästa ska till A, övriga till B, eller B och C. 

En annan variant är att bara ha två serier från början. Då blir det tio respektive elva lag. Olika antal matcher, men bara två lag totalt som står över per speltillfälle (tre om det blir tre matcher några kvällar).

Bouletoftaspelen startar torsdag den 1 november kl 18.00. Därefter spelar vi den 15 november. Sedan blir det uppehåll till den 13 december. Inga matcher den 29 november för att undvika kollision med Tyringes tävling Snapphanefejden som avgörs den dagen.

 

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info