Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson MBA:s ordförande Ninette Hansson ställer upp för omval på ytterligare ett år medan Ib Christensen lämnar styrelsen i och med att PRO Sam försvinner som medlem i alliansen.

Ekonomi och bemanning heta ämnen i kväll!

22 MAR 2018 13:25
MBA var på fallrepet när den nya styrelsen tog över. På årsmötet i kväll lägger vi det gångna året till handlingarna och blickar framåt. Förhoppningarna är stora, men det finns fortfarande många hinder att passera och mycket tufft arbete att utföra.
  • Skapad: 22 MAR 2018 13:25

Den stora frågan som dominerat snacket under året, förutom ekonomin, har varit bemanningen i kaféet. Många av medlemmarna i alliansföreningarna känner det oket tungt på axlarna. Alla väntar på att vi ska få en anställd till hallen.

Förhandlingar pågår med Arbetsförmedlingen. Det finns ett flertal olika anställningsformer med variande grad av bidrag. Malmö Stad kommer inte att stå som arbetsgivare till den person som ska arbeta hos oss, vilket vi från början hade hoppats på. Det blir MBA som till största del får ta kostnaden och ansvaret.

Frågan är då om vi kan anställa någon på heltid eller om vi får nöja oss med en lägre anställningsgrad. Kanske en halvtid. Faktum är att en anställd behövs. 

På mötet i kväll kommer ni att få en redogörelse för de turer som varit i ärendet och hur styrelsen arbetar med denna viktiga fråga. 

Ekonomin har blivit klart bättre tack vare avtalet med Fritidsnämnden. Föreningsbidraget som förhandlades fram löper över tre år, med en storlek motsvarande halva hyran under det första året för att sedan falla till 45 procent under år 2 och under det sista året landa på 35. 

Nu gäller det för MBA att skapa en ekonomisk plattform som gör oss oberoende eller mindre beroende av bidrag. Den processen har inletts. Det gäller delar som tävlingsverksamhet, uthyrning av hallen till företag och privatpersoner och arbetet med sponsorer. 

Det finns säkert ännu fler inkomstkällor att upptäcka. Alla är välkomna med förslag. Och den som vill och tycker sig ha bra idéer att tillföra kan anmäla sitt intresse för att ingå i den marknadsgrupp som just nu håller på att skapas under ledning av Kenth Svensson.

Vi ska inte bli långrandiga och föregå allt som kommer att avhandlas i kväll, men som avslutning kan nämnas att alliansens orförande Ninette Hansson ställer upp för omval på ytterligare ett år och att PRO Sam försvinner som medlem i alliansen. I stället ska varje enskild PRO-förening kunna bli medlem. Hittills är det bara PRO Konsulten som anslutit sig.

Välkomna till Bouletoftahallen och årsmötet som börjar 18.00 och beräknas pågå i cirka två timmar!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info