Hoppa till sidans innehåll

Ekonomi och sommaröppet på MBA:s årsmöte

22 MAR 2017 22:28
När Malmö bouleallians håller årsmöte i kväll (torsdag) 18.30 i Bouletoftahallen är det ekonomin och verksamheten i sommar som står i blickpunkten.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2017 00:48

Alla medlemmar i någon av alliansens föreningar är välkomna till mötet. Ekonomin som varit ett hett samtalsämne det senaste halvåret fortsätter att oroa, trots en del icke budgeterade inkomster. Så har exempelvis de tävlingar som anordnats under januari-mars inbringat drygt 20 000 kronor netto.

Det gäller då Bouletoftadubbeln och Alliansens vårtrippel, som tillkommit på initiativ av Quatre Boule, liksom succén med helgöppet i hallen, Lördags- och Söndagsboulen. Det återstår en tävling och det är Söndagsboulen kommande helg (26 mars). Den beräknas ge runt 2 000 netto.

De pengar som kommer in på detta sätt utgör givetvis ett bra tillskott, men täcker ändå bara knappt en månadshyra för Bouletoftahallen. Ansträngningar har gjorts för att få ned hyran och det finns tecken på att det kan finnas en lösning om hörnet. Stadsfastigheter förvaltar hallen just nu, men eventuellt kan det bli så att kommunen tar över och då är förhandlingsläget genast mycket bättre.

En del medlemmar i föreningarna har också mycket gentilt skänkt pengar till MBA för att rädda hallen. Exakt summa är inte känd för undertecknad, men en gissning skulle hamna på cirka 5 000-6 000 kr.

DM i slutet av maj kommer också att ge ett skapligt belopp, när Sydsvenska Bouleförbundet hyr in sig på vår anläggning.

Det som närmast ska lösas är verksamheten under sommaren. Hur mycket ska vi ha öppet? Vilket behov finns och hur mycket kan det tillföra MBA:s kassa? Styrelsens förslag är att hålla öppet tisdagar och onsdagar. Klubbarna ska då turas om att hålla i verksamheten.

Sedan gäller det förstås att hitta långsiktiga lösningar för att få balans i ekonomin. Det har diskuterats hur man åter ska få in företagen i verksamheten för olika evenemang. En broschyr som ska användas i detta syfte har arbetats fram av Sven Jönhede. Och Jan Wallander är beredd att rycka ut och tala för varan. Sponsorer kan också ge ekonomin en skjuts i rätt riktning. Liksom anordnandet av fler tävlingar, men då gäller det att få medlemmarna att ställa upp och hjälpa till i kaféet. Oftast går det bra, men ibland kan det vara mycket besvärligt.

Andra goda idéer mottages tacksamt. Så kom till mötet och gör din röst hörd. Mycket välkomna!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info