Hoppa till sidans innehåll
Fjäderns ordförande Tommy Andersson delade ut förstapriset till QUA:s duo Klas Nilsson och Tommy Ljungkvist. Vi ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén.

En seger som smäller högt för Tommy och Klas

02 APR 2018 23:12
Klas Nilsson och Tommy Ljungkvist hittade spelrytmen igen efter missen i Äggcupen i fredags. I går tog de hem Påskasmällen efter finalvinst mot Lena Hansen (Sundsvall) och Anders Tapper. Stort grattis!
  • Skapad: 02 APR 2018 23:12

QUA:s duo slutade tvåa i gruppen efter två vinster varav den ena kom mot Bill Jakobsson och Jonny Patron. Därefter tre raka vinster i slutspelet fram till finalen mot Anders och Lena. 

Mats Jönsson och Mari Nordfors, Höganäs, slogs tillbaka med 13-9, därefter fick Margareta Lundqvist och Bernardo Espejo, Växjö, ge sig för övermakten, 13-2. Även semifinalen mot P-O Larsson och Thomas Nilsson från Lillens Vänner blev en enkel historia, 13-3. Det fina spelet höll i sig i finalen. Stabil insats fram till säker seger med 13-6.

Anders och Lena slog för övrigt ut Bill och Jonny i semifinalen.

Klas sammanfattar dagen: "Det gick väl hyfsat i gruppspelet, men i slutspelet var det riktigt bra. Vi hittade flytet. Det blev bättre och bättre för varje match. Tommys lägg hittade rätt och mina skott satt fint." 

Tommy var ännu mer uppåt, nästan salig: "Vi spelade som gudar. Du kan inte ana hur glad jag är med tanke på det vi presterade i fredags." Och så lägger han till: "Det var ju ganska många bra lag med här i dag".

Vi har lite knapphändiga uppgifter om de övriga QUA-spelarna i tävlingen. Ib och Gissele Christensen spelade i en trelagsgrupp och vann den på bättre klotdifferens. En seger räckte. Den kom mot Leif Ljungsryd och Björn Hansson (Fjädern).

Sedan blev det förlust mot Palle Olsen och Lynn Ljungberg (La Boule d'Or) i utjämningsmatchen därefter.

Ib var lite irriterad efter tävlingen: "Vi stod över sista matchen i gruppspelet och fick ett uppehåll på ett par timmar. All den här väntan tar snart död på boulen." Annars var han nöjd med dagen och sin medspelande fru Gissele: "Hon går framåt hela tiden och skjuter riktigt skapligt nu. Det var roligt att slå Leif och Björn."

Michael Uppström och Jaime Higa (Kärnan), vann bara en match i gruppen och gick till B-slutspel. Det inleddes med vinst men sedan åkte de ut mot Fjäderns Gunnel Hansson och Tomas Wilson.

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info