Hoppa till sidans innehåll

Glad Påsk

15 APR 2022 22:10
Glad Påsk till Boulesverige. Förbundsstyrelsen levererar och tävlandet har kommit igång på allvar. Sydsvenska bouleförbundet fungerar också bra och gör ett utmärk jobb.
  • Uppdaterad: 15 APR 2022 22:10

Det är imponerande hur förbundsstyrelsen genomfört sitt uppdrag. Jag imponeras mest av hur man lyckas kommunicera med sina medlemmar i klubbarna. Viktiga beslut har tagits för boulens bästa. I SM har man t ex plockat bort precisionsskjutning och flyttat denna från Boule SM till stora SM-veckan. För oss som skjuter innebär detta minskad stress och konflikter under Boule SM och säkert lika mycket fördelar för arrangörerna.

Att införa en ny klass, V75 är också spännande. När man blir äldre blir många stelare och hämmas i sitt boulespel. Att V65 redan är alltför stor klass gör hela beslutet enklare. Jag hoppas många över 75 år anmäler sig till denna nya klass.

Att förbundsstyrelsen också är så framsynt och bokar SM stad två år framåt ät genialt. Vi är många som måste planera semester, familjer mm för att kunna spela Boule SM varje år. Vi kan redan nu planera för Kalmar 2023 och Lund 2024.

Jag ser också att förbundet tar vara på kunskap och talanger i klubbarna. Jag blev jätteglad när man gett Niklas Holmström i uppdrag att sända veteranlandslagskvalet via internet. Jag hoppas alla såg hur Niklas rosades för sina sändningar i Facebook som numera finns i YouTube. Boule för skolan är tydligen också ett annat lyckat projekt med duktiga medlemmar bakom.

Att använda Facebook för att kommunicera har förstås sina begränsningar eftersom alla inte har Facebook. Det är ändå ett väldigt bra sätt att få många medlemmar delaktiga och aktiva. Senast såg jag att en sändning om SM hade över tusen visningar. Här kunde man ställa frågor eller berätta vad man tyckte. Förbundets hemsida har också fått en ansiktslyftning med mycket bättre innehåll.

Det känns som man jobbar grundligt och ordentligt med alla frågor. Att landslaget sedan slår Frankrike i VM är en fjäder i hatten och visar att vi är på rätt väg även för eliten. Det skall bli spännande att få se den nya webblösningen nu när Idrott-online försvinner till årsskiftet.

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info