Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Sydsvenska Bouleförbundets ordförande Lisa Köhalmi ställer upp och svarar på medlemmarnas frågor om boulespelets regler. Räkna med en givande kväll. Kanske även QUA:s ordförande Roland Bengtsson undrar över något han vill ha svar på?

I själva verket gäller det här...

24 JAN 2017 11:48
Det finns ett regelverk för boulesporten. Det behövs. Under tävlingar uppstår ofta situationer där det finns olika åsikter om vad som gäller. På QUA:s "regelkurs" onsdag den 15 februari kan du få svar på sådant du undrar över.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2017 11:54

Då kommer Lisa Köhalmi, Sydsvenska Bouleförbundets ordförande och domaransvarig, till Bouletoftahallen och reder ut begreppen. "Det blir ingen allmän genomgång, utan det är deltagarnas frågor som styr upplägget. Jag kommer att belysa med praktiska exempel", säger Lisa.

En lämplig förberedelse inför den här kvällen är att ta del av "Internationella spelregler för Pétanque". De finns att hämta på SBF:s hemsida under rubriken Dokumentbank "Regelboken". Det kommer också att  finnas ett antal ex att hämta på kaféet i hallen. I samma dokumentbank finns även "Allmänna tävlingsbestämmelser" om man vill förkovra sig ytterligare.

Det finns just nu förslag på nya eller ändrade regler som ännu inte antagits av SBF, bland annat sådana som handlar om när man får ta nedslag, utkast av lillen, vikt på lillen, ringen man står i m.m. Även dessa kommer att tas upp och diskuteras.

Du som vill vara med och ta del av Lisas omfattande kunskap och erfarenhet ska anmäla dig via mejl till hemsidan (adress nedan) eller meddela ditt intresse på träningen. Lisa låter hälsa: "Jag vill se mycket folk när jag kommer, även medlemmar i Fjädern och PRO är välkomna. Så många som möjligt".

Låt oss gå henne till mötes och sluta upp i täta led. Det finns plats för 30-40 personer i kafé Klotet. Även de som varit med ett tag kan ha stor behållning av denna regelkväll och får gärna bidra med egna upplevelser.

Så välkomna till Bouletoftahallens kafé onsdag den 15 februari kl 18.00!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info