Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Paulsson Sju burkar på plats och den åttonde på väg. Kalaset i Bouletoftahallen blev en riktig höjdare.

Kalaskul i hallen när William firade sin 15-årsdag

08 APR 2018 16:42
En boulehall kan användas till mycket. Exempelvis kan man fira sin födelsedag där. Det gjorde William Hang, 15 år. Han blev rejält uppvaktad av släkt och vänner. Dessutom fick han glädjen att vinna den lottade bouletävling som spelades.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 17:02

Två glada vinnare och en stolt pappa. Melvin Pai (t v) spelade tillsammans med William Hang, vars pappa Willie höll i tävlingen och delade ut medaljerna.

 

Vi säger ett stort DUBBELGRATTIS, till William på hans stora dag! Pappa Willie som fixat kalaset njöt i fulla drag när han fick dela ut medaljerna till William och hans medspelare Melvin Pai. Men först blev det felräknat och en annan segrare ropades ut. Felet upptäcktes snabbt och ordningen återställdes. Det var ju William som skulle hyllas denna dag.

Segerduon fick ihop två vinster av tre möjliga och klotdifferensen +18 efter matchresultaten 13-2, 9-13, 13-2. Bra jobbat!

 

Mamma Jennie var förstås snabbt framme och gratulerade William på födelsedagen.

 

Sällskapet som intog Bouletoftahallen uppgick till 25 personer. Efter en stunds välkomnande mingel med läskande dryck var det dags för boule. Tre instruktörer från MBA (QUA) var på plats och styrde upp verksamheten, Kenth Svensson, Christer Svensson och undertecknad.

Ungdomarna och deras föräldrar gick verkligen in för att vinna, men samtidigt ha roligt. Många spontana glädjeyttringar när kloten rullade rätt väg och en del frustrerade utrop när kloten studsade snett. Precis som det ska vara. 

En del var nybörjare, andra hade spelat förut. William och hans pappa Willie, plus några kompisar, besökte oss under sportlovet när vi bjöd in till gratis prova-på-spel med pannkakor och läsk till efterrätt. De tände till rejält och planerade redan då att ha kalaset här hos oss i Bouletoftahallen.

Efter den inledande omgången i boulespelet dukades den varma buffén upp i kaféet. Den ena delikatessen efter den andra. Det var parmalindad kycklingfilé, helstekt ryggbiff, spanska köttbullar i tomatssås (albondigas), potatisgratäng, pastasallad, tzatziki m.m. 

Två omgångar senare när turneringen var avslutad blev det prisutdelning och stort jubel för vinnarna. Kvällen rundades sedan av med kaffe/te och tårta. Gästerna tackade för en lyckad eftermiddag/kväll och drog sig hemåt i skymningen.

Redan innan kalaset drog igång var det aktivitet i hallen (8.00-13.30). Postens kamratklubb hade en liten sammankomst med tillhörande tävling. När undertecknad kom till hallen stod före detta postanställde Tommy Ljungkvist (QUA) vid sin bil på parkeringen. I handen höll han ett kuvert. På det stod: 1:a pris, Startskottet, Postens kamratklubb. Grattis till dig också, Tommy!

Skribent: Dennis Paulsson
Epost: This is a mailto link

Ja tack!
Jag vill gärna få nyhetsbrev från Malmö Bouleallians. 
   
   OBS!
Bouletoftahallen öppen med anpassning

 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info