Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bill Många sötsaker på denna bild

Luciablixten

14 DEC 2019 15:02
Blixt var ett mycket bra namn på tävlingen. Blixten slog ner när visselsignalen ljöd och en mängd klot blev förklarade värdelösa. Gruppspelet gick som blixten.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2019 15:02

Det var fin julstämning under lördagen och i cafeterian serverades lussebullar av tomtenissar under dagen. Några hade pyntat sina tävlingsdräkter med accessoarer från lucia- och tomtetåg.

 

Tävlingsledningen lyckades verkligen förkorta tävlingsdagen. I Gruppspelet blåstes matchen av med en visselpipa efter 50 minuter. Alla klot som då låg på banan och fanns i spelarnas händer blev ogiltiga och det var ställningen på tavlan som gällde. Det var som blixten slog ner i spelet och frös ställningen.

Det var flera spelare som ansåg detta vara en usel spelform. Dels skapade den onödig tidspress för laget som låg under men framför allt var det stoppet av spelet och att sista omgångens klot blev bortdömda som skapade mest irritation.

Många lag spelade två matcher på samma bana. Ibland fick ena matchen invänta de andra. I en match förlorade man på detta sätt 10 minuters speltid vilket naturligtvis blev frustration i det drabbade laget. Man kan anta att ett toalettbesök efter domarens godkännande måste ge extratid i denna spelform.

Luciablixten spelas som öppen dubbel. 23 lag delades upp i A- och B-turnering. Linus Magnusson och Macus Nilsson vann A-finalen över Jessica Johamnsson och Anders Larsson. 

Skribent: Bill Jakobsson
E-post: Adressen Gömd
   
   Fransk afton och Hallsvenskan

Fredagen den 22/10 och Lördagen den 23/10


 

 

 

fjadern_side

 

Bildresultat för youtubelogga

Se boulefilmer på Youtube.

 

Bildresultat för vädersymboler

Vädret i Malmö

Postadress:
Malmö Bouleallians
Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Besöksadress:
Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6
212 28 Malmö

Kontakt:
Tel: 0700644625
E-post: This is a mailto link

Se all info